presuda nakon četiri godine

Slavili 'Oluju' galameći i vrijeđajući policajce. Evo kazne

0
Ex 'Mystic', danas 'Daltons' (Foto: Istarski.hr)
Ex 'Mystic', danas 'Daltons' (Foto: Istarski.hr)

Čak pet muškaraca, svi redom iz Bosne i Hercegovine, a neki s prebivalištem u Puli, osuđeni su nedavno na Općinskom sudu u Puli jer su, kako proizlazi iz presude, slavili obljetnicu Oluje tako što su galamili na terasi kafića, ometali svih oko sebe, te potom vrijeđali policajce koji su došli u intervenciju.

Naime, dana 5. kolovoza 2020. godine u vremenu od 18 do 18.50 sati u Puli na terasi ugostiteljskog objekta 'Mystic' (sadašnji 'Daltons', op.n.), u alkoholiziranom stanju od minimalno jedan promil kod svakog, a kod nekih i više, pjevali su pjesme vičući pritom na sav glas i time uznemiravali goste u ovom objektu. Zbog toga su od djelatnice kafića upozoreni na ponašanje, a tim povodom došli su i policijski službenici koji su ih također, budući se nisu smirili, upozorili na ponašanje.

 

Nakon upozorenja se jedan okrivljenik smirio, dok ostali suokrivljeni nisu, unatoč još nekoliko upozorenja od policajaca, već su nastavili s vikom. Jedan je okrivljenik policijskom službeniku rekao: "Moj je dan, ja ću pjevati koliko hoću, pederčino jedna", "tko si ti da ti ja dam osobnu, daj mi odmah svoju značku", dok je drugom policajcu rekao: "gdje ste bili kad sam ja bio branitelj, ti si pišao po prašini dok sam ja pišao krv", nakon čega je uhićen.

Zatim su drugi okrivljenici policajcima vikali: "Snimaj ih, danas je naš dan, pjevajte, nemojte nas jebati, šta vi hoćete, šta nam možete, ne možete nam ništa, zovite nam načelnika", nakon čega su i oni uhićeni. Dakle, okrivljeni muškarci su na javnom mjestu na naročito drzak i nepristojan način vrijeđali i narušavali mir građana i remetili javni red i mir, stoji u presudi. Muškarci su na koncu dobili novčanu kaznu u iznosu od po 132,72 eura svatko. (M.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa