SUZANU JAŠIĆ ZASMETAO NAŠ KOMENTAR DANA

Gradonačelnica Pazina iz Istre nema kog' da zove

1
Suzana Jašić (Snimio: M. Mijošek)
Suzana Jašić (Snimio: M. Mijošek)

„Uobičajeno je da se na svečane sjednice gradova pozovu kolege iz drugih sredina s kojima te vežu prijateljski ili stranački odnosi. Budući da u Istri trenutno nemam takvih, zvala sam predstavnike Grada Zagreba“. Tako je prva dama Pazina Suzana Jašić na ovotjednom zasjedanju lokalnog parlamenta objasnila činjenicu da su svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj u tjednu prije EU-izbora, prisustvovale njene stranačke kolegice iz Možemo. Podsjetimo, u Pazin su stigle zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec i saborska zastupnica iz Zagreba Sandra Benčić. Dolenec je pritom održala i prigodni govor. Istovremeno, na svečanosti obilježavanja Dana Grada Pazina nije bio niti jedan saborski zastupnik iz Istre.

 

Jašić se osvrnula na Komentar dana Nenad Čakića o tome da je, jedina od gradonačelnika u Istri, odbila usvojiti kozu u akciji koju je organizirala Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI). S Gortanovog Brijega, gdje su se prvaci fotografirali s kozama, demonstrativno je otišla, jer je „procijenila da je cijeli događaj isključivo u funkciji predizborne kampanje IDS-ovca Valtera Flega“.

„Vidim se da se to počelo problematizirati i u medijima. Žao mi je što se to svodi pod isti nazivnik, jer su stvari skroz drukčije. Gošće iz Zagreba, jedna saborska zastupnica, druga dogradonačelnica, nisu bile kandidatkinje na EU-izborima, niti dio predizborne kampanje. Na koncu, i općine iz susjedstva na svečane sjednice također zovu nekad ministre, nekad (grado)načelnike, u pravilu iz stranke kojoj sami pripadaju“, kazala je Jašić.

Neprihvatljivim smatra to što u AZZRI-jevom pozivu za posvajanje koze nije pisalo da će ondje biti ikakav kandidat na EU- izborima koji su se održavali za tri dana. „Pa to je bezobrazno, čak i uvredljivo! Išla sam u dobroj vjeri. A deset gradonačelnika trebalo se fotkati sa samo jednim kandidatom na izborima. Očekivali su da ćemo šutjeti. Drugi su se možda nećkali, ili se nisu snašli, ili im je jednostavno bilo dobro. Ne pristajem da me netko upotrebljava za svoju predizbornu kampanju!“ kategorična je Jašić.

Poentirala je, na koncu, objasnivši drukčije principe njene u odnosu na ostale stranke. „Dok se održavala naša svečanost, u Pazinu je bila i kandidatkinja Možemo na EU izborima Dušica Radojčić, ali ne na sjednici nego na štandu s građanima, gdje joj je i bilo mjesto. To je ta osnovna razlika. Mi ne zloupotrebljavao, niti brkamo stvari. Čelnici su čelnici, kandidati su kandidati“, zaključila je Jašić.

Osim komentara s našeg portala, na ovakav istup „isprovociralo“ ju je i pitanje vijećnika Vedrana Ivančića (IDS). „Da li je svečana sjednica Grada Zagreba, pardon: Pazina, zapravo bio skup stranke Možemo?“, pitao je vijećnik. (Igor Radić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa