uskoro dolazi u pulu

Kontroverzni hrvatski svećenik ima veliku zamjerku za pulske Demone

4
Don Damir Stojić (Foto: Željko Hladika/PIXSELL)
Don Damir Stojić (Foto: Željko Hladika/PIXSELL)

Kontroverzni hrvatski svećenik Damir Stojić uskoro dolazi poslom u Pulu, i to na nekoliko dana, pa je to zato prilika da se prigodno prisjetimo jedne od njegovih mnogobrojnih 'genijalnih' izjava. Naime, godinama unazad, a to nije zabilježeno u lokalnim medijima, Stojić je imao jednu veliku zamjerku prema našoj domaćoj navijačkoj skupini - pulskim Demonima.

 

Priča ide otprilike ovako. Jednom prilikom jednog je mladića zanimalo Stojićevo mišljenje o navijačima. Pitao je je li moguće uskladiti život aktivnog katolika sa životom malo vatrenijeg navijača.

Don Damir odgovorio mu je da nema ništa loše u tome biti navijač i katolik. Ipak, naglasio je da bi loše bilo kad bi katoliku navijanje činilo grijeh.

"Također, nije prihvatljivo što neke navijačke skupine navijaju ponižavajući druge i kad nose nazive koji su protiv kršćanskog morala, npr. Demoni u Istri, tada to nije prihvatljivo. Također sam uočio da u nekim navijačkim pjesmama stihovi graniče s idolatrijom. Ali navijati za svoj klub i veseliti se je dobro i plemenito", zaključio je Stojić, a tada je to prenio portal Srednja.hr.

Uglavnom, u Puli uskoro počinje trodnevna svečana proslava svetkovine sv. Tome apostola, a Stojić će tom prilikom, kao zvijezda svečanosti, sudjelovati u misama, klanjanjima,  duhovnim  pripravama i svečanim molitvama, a možda nas i ponovno počasti pokojom mudrom izjavom. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa