vijest o smrti Tihomira Geršnera Tihe odjeknula i izvan Hrvatske

Bio je fotograf i humanitarac, riječju - ljudina

0

Premda živimo u vremenu svakakvih događanja u zemlji i svijetu, u ovom šestom mjesecu 2024. godine, točnije 20. lipnja, obznanjena je nevjerojatna tužna vijest, da nas je napustio, otišao u vječnost, u 47-oj godini života, uvijek vedri i plemeniti čovjek, sjajan kolega, zaljubljenik u fotografiju, humanitarac i što sve ne u najboljem ljudskom izdanju. U Bosni se za takve osobe kaže jedna, sasvim dovoljna riječ, Tiho je bio ljudina kakvog može poželjeti svaka sredina. Svrstao se u one ljude koji kroz svoj život paze da ni puža ne pogaze.

Svi koji su poznavali Tihomira Tihu Geršnera, prijatelji i znanci, jednostavno ne mogu povjerovati da više neće vidjeti to vedro lice, a sasvim je nezamisliva bol roditelja Kate i Željka, supruge Mevlide, sina Elvisa, brata Branimira i ostale tugujuće rodbine, kao i mnogobrojnih prijatelja i znanaca u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Čim mi je kolega javio tužnu vijest, vidio sam sliku jednog od dragih susreta s njim na Narodnom trgu u Vodnjanu, na otvaranju  Vodnjanskog ljeta – Estate dignanese.  Znao sam da nije bio profesionalni novinar i snimatelj, ali su njegove foto priče o sportskim događajima i kulturnim manifestacijama bile na vrhunskoj profesionalnoj razini. Vidjevši ga s kojom je strašću pristupao snimanju fotografija, morao sam ga upitati zašto toliko voli fotografiju, što ga pokreće u tom njegovom foto svijetu koji strasno voli k'o život.

- Stvar je jednostavna, netko voli lov ili ribolov, netko motore i automobila, meni je na prvom mjestu fotografija, snimanje bilo kada i bilo gdje. Za to je potrebno strpljenje, odanost i ljubav prema fotografiji, upravo to me jako pokreće. Nosim to u sebi i snimat ću dok sam živ. Ta ljepota foto stvaralaštva neopisiva je. Kada snimim fotku kojom sam zadovoljan, prelijepo se osjećam i to mi ukrasi dan ili noć, ovisno o trenucima snimanja, govorio je Tihomir Geršner.

 

Brojne su poruke o Tihi na internetu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i nisu nedostajale tako ljudski tople, oproštajne misli za Tihomira sa željom da mu bude laka istarska zemlja. Među prvima oglasio se njegov BKUD Vodnjan kojeg je bio član i s ostalim članovima godinama je prijateljevao, vjerno pratio svaki nastup društva:

Otišao si Tiho bez pozdrava. ZAŠTOOOO. Neka ti je laka istarska zemlja. Živjet ćeš zauvijek u našim srcima. Zbogom. Voli te tvoj BKUD Vodnjan.

Slična je poruka upućena i iz IstraSporta:"Šokirala nas je vijest da nas je iznenada napustio Tihomir Geršner. Fotograf, ali prije svega čovjek dobre volje, i još boljih namjera,  jedan je od simbola uspjeha IstraSporta, koji je ostao bez jednog velikog  prijatelja. Tiho, počivao u miru. Elvis Uravić je još pojasnio:"Naša je suradnja počela 2015. godine kada nam je samoinicijativno poslao nekoliko fotografija s utakmica, a onda u narednih devet godina kad god je mogao, poslao bi pokoju fotografiju te tako zadužio ovaj portal. Veselile su ga male stvari, bio je čovjek od naroda te je jako volio ljude. Hvala Tihomire na svemu, nesebično si pomogao i portalu i istarskom sportu.

Portal Granični prijelaz Maljevac piše:"Poštovani, danas (24. lipnja 2024.) sahrana je našeg Tihomira Geršnera na Gradskom groblju u Puli. Danas nećemo objavljivati nikakav sadržaj do 15 sati. Otišao je u vječnost naš dragi Tihomir Geršner, veliki prijatelj svih naroda i veliki humanitarac. Tihomir je radio za portal GPMaljevac.com od  ožujka 2020. godine kao glavni urednik. Osim portala, kao humanitarni radnik, s obzirom na to da mu je fotografija bila u srcu, fotografirao je razne manifestacije, zalaske sunca, sportska događanja i drugo. Ostat će zapamćen po prelijepim fotografijama i svom humanitarnom djelovanju. Tihomira su mnogi znali kao osobu koja se godinama brinula o pulskim beskućnicima, nesebično ulažući svoje slobodno vrijeme i trud. U Bosanskoj Krajini bio je poznat kao kladuški zet, jer je njegova draga i vrijedna supruga Mevlida rođena u Velikoj Kladuši.

Pismo sućuti obitelji Geršner uputio je i Bermin Meškić, predsjednik Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj:

- Preminuli Tihomir Geršner ostat će upamćen kao predani humanitarac, društveni aktivist, poznavatelj fotografije, te veliki prijatelj Bošnjaka u Hrvatskoj. U svom je djelovanju uvijek bio srdačan i nasmijan, te je svojim radom i energijom uvijek promovirao pozitivne vrednote. Poseban je trag ostavio kroz svoje fotografije gdje je kroz objektiv promovirao Bosnu i Hercegovinu, ali i svoje prijatelje Bošnjake u Hrvatskoj, poručili su iz Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj.

Uistinu, sreća je bila poznavati jednog ovakvog plemenitog čovjeka koji se je maksimalno utkao, na najljepši način, u živote mnogih ljudi sa željom od srca, da im olakša ili  uljepša ovozemaljsko trajanje koje je On tako prerano napustio. Pravedno je ustvrditi da je svojim fotografijama i humanitarnim djelovanjem razvedrio i obradovao mnoga lica. (Asim Čabaravdić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa