gradski parlament pule u zasjedanju

Puh Belci: 'Što ste ostvarili?' Zoričić: 'A što ste vi napravili?'

0
Današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Pule (Foto: Istarski.hr)
Današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Pule (Foto: Istarski.hr)

Na današnjoj sjednici pulskog parlamenta bilo je samo 13 vijećnika od njih 22, a tek je njih pet opravdalo svoj izostanak. Ipak, kvoruma je bilo te se sjednica nastavila.

Elena Puh Belci (IDS) je podsjetila da trenutno u Puli postoje dvije goruće teme - uređenje rive i problemi s vrtićima - te pustila jednu video snimku predizbornih obećanja Nezavisne liste Filipa Zoričića, upravo o tim temama, na kojoj govore sadašnja pročelnica Ivana Sokolov i bivša vijećnica Ivana Mohorović. "Što ste od navedenog ostvarili? Jeste li smanjili cijene vrtića i jeste li proširili rivu?" pitala je Puh Belci.

Elena Puh Belci (IDS)

Gradonačelnik Filip Zoričić joj je odgovorio kontratezom 'a što ste vi napravili?'

"To sve što pokazujete objašnjava što zapravo vi niste napravili, a obećavali ste", uzvratio je Zoričić.

 

"Mi smo mislili da je mnogo toga već pripremljeno pa da ćemo moći realizirati, da ste nam nešto nastavili u milodar. Što se tiče vrtića, deset godina niste ništa spominjali, niti povećanje plaća. Ovo što ste pokazali mi ćemo sve napraviti, a ono što nećemo ćemo jasno reći da nismo. Što se tiče rive, to je najveća prevara IDS-a, a mi sada radimo po tom pitanju. Reći ćemo što smo obećali, a nismo ostvarili, u čemu smo se zaletjeli, a što smo napravili realno, i to u samo tri godine. Vi ste bili četiri puta više", odgovorio joj je Zoričić. Nakon toga je uslijedilo još prepucavanja, a o detaljima oko vrtića govorila je pročelnica Sokolov.

Gradonačelnik Filip Zoričić

IDS-ov vijećnik Valter Boljunčić ponovno se dotaknuo teme pulske rive, te još jednom pitao gradonačelnika Zoričića zašto se uporno ide na varijantu proširenja rive koja odgovara interesima ACI-ja. Također, predložio je tematsku sjednicu Gradskog vijeća za temu rive.

Zoričić mu je odgovorio da se radi o najbržoj i najjeftinijoj varijanti u smislu prostornog planiranja, izmjena planova i pripreme razne dokumentacije. S druge strane, Boljunčić smatra da je ta varijanta pak skuplja te da se definitivno izlazi ususret ACI-ju.

Kako bilo, jedno od aktualnih pitanja uputila je Dušica Radojčić (Možemo!) direktoru Kaštijuna Draženu Stilinoviću, a radi se, naravno, o ponovnoj pojavi neugodnih mirisa s tog Županijskog centra za gospodarenje otpadom, već šestu godinu zaredom, te o tome kako će se zbrinjavati viškovi otpada.

Dušica Radojčić (Možemo!)

"Kada sam došao prije skoro dvije godine ustanovio sam da Kaštijun ima problema s viškovima, odnosno biootpadom koji i dalje stiže. Ni u jednom gradu u Istri nije uvedena takozvana smeđa kanta, iako se to po zakonu mora. Pokušali smo poduzeti sve da biootpad ne dolazi, no nije se dogodilo ništa, on i dalje dolazi. Što se tiče ugovora za zbrinjavanje viškova, on još nije potpisan, natječaj je u tijeku", kazao je Stilinović između ostalog i zaključio da se konačno treba ići u smjeru izgradnje kompostane ili bioplinskog postrojenja, da bi se kompletirao sustav gospodarenja otpadom u Istri. (M.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa