projekti pical i suha punta

Nadzorni odbor Valamara odobrio velike investicije

0

Nadzorni odbor Valamar Riviere dao je jučer prethodno odobrenje za investicije Društva u iznosu od 105,6 milijuna eura za investicijski ciklus 2025./2026. u kojem će ukupna ulaganja na razini Valamar grupe iznositi 161,1 milijun eura, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi. 

Planirana ulaganja bit će najvećim dijelom usmjerena na izgradnju premium ljetovališta Pical u Poreču, najveću pojedinačnu investiciju u hrvatski turizam u koju Valamar planira uložiti 139 milijuna eura kroz dvogodišnje razdoblje. Hotel Pical imat će 5 zvjezdica i radit će tijekom cijele godine, nudeći raznovrsne sadržaje za različite oblike odmora, čime će se, kažu iz Valamara, dodatno podići kvaliteta porečkog, istarskog i hrvatskog turizma.

Ljetovalište Pical zaposlit će oko 600 djelatnika na stalnim radnim mjestima visoke vrijednosti, pružajući izvrsne prilike za razvoj karijere u hotelijerstvu. Plaža Pical, svi sportski i zabavni sadržaji, unutarnji bazen, šetnice i ostali rekreacijski sadržaji bit će otvoreni široj javnosti, dostupni gostima, posjetiteljima i lokalnom stanovništvu.

 

Ulaganja Imperial Riviere za ciklus 2025./2026. planiraju se u iznosu od 55,5 milijuna eura, a ta će se investicija najvećim dijelom usmjeriti u nastavak realizacije prve faze rekonstrukcije postojećeg Turističkog naselja Suha Punta na Rabu, čime destinaciju u porečkoj turističkoj kompaniji namjeravaju čvrsto pozicionirati među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu, dok će dio ulaganja biti usmjeren i u repozicioniranje turističkog naselja Rivijera u Makarskoj.

Planirana su i daljnja ulaganja u plaže i druge sadržaje u svim destinacijama, te u obnovljive izvore energije, zelenu energiju i digitalizaciju u sklopu održivog i odgovornog poslovanja.

Konačna odluka o investicijama za ciklus 2025./2026. bit će donesena do kraja ove godine. (Milan Pavlović)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa