novigrad

Uređen park za pse u Karpinjanu

0

Od sredine travnja do početka ovog lipnja, uz šetnjicu u Karpinjanu u Novigradu trajali su radovi na uređenju gradskog parka za pse. Početkom lipnja dovršeni su posljednji radovi u parku i posijana je trava, te park poprima svoj planirani izgled i uskoro će biti potpuno otvoren za korištenje. 

Prostor za lokaciju parka nalazi se odmah uz poznatu novigradsku šetnjicu u Karpinjanu. Pri radovima u parku poštivala se postojeća konfiguracija tla, te se postojeća čistina između stabala iskoristila za dodatni sadržaj koji će oplemeniti ovu zelenu novigradsku zonu, poznatu svim šetačima i vlasnicima pasa.

 

Park za pse prostire se na nešto više od 350 kvadratnih metara i opremljen je svime što je potrebno kako bi boravak pasa i njihovih vlasnika u njemu bio ugodan i siguran. Ograđen je panelnom ogradom te opremljen spravama i poligonima za treniranje poslušnosti, pa vlasnici mogu učiti svoje pse razne trikove ili jednostavno uživati u dinamičnoj igri.

Osim opreme za pse, park uključuje i zone s klupama za druženje vlasnika, postavljene su kante za smeće, javna rasvjeta i fontana za vodu. Uz mali foto-kutak na ulazu u park, postavljena je i ploča s pravilima ponašanja u parku, kako bi podsjetili sve vlasnike da se brinu o održavanju čistoće u parku, te da u park ne dolaze s kujama u tjeranju i psima koji nisu cijepljeni ili socijalizirani.

Ugovorena vrijednost radova na izgradnji i opremanju parka za pse je oko 42 tisuće eura s PDV-om. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa