predsjednik NK 'LIŽNJAN' Vanja Franković

'Selo živi za svoj klub. Ponosni smo ča smo Ližnjanci!'

0
Vanja Franković, predsjednik NK 'Ližnjan'
Vanja Franković, predsjednik NK 'Ližnjan'

Nogometni klub "Ližnjan" je nakon 53 godine osvojio Prvu županijsku nogometnu ligu. Ližnjanci su zbilja izdominirali ove sezone i osigurali naslov prvaka već dva kola prije kraja, a naslov je proslavljen na Šaraji uz veliku feštu nakon zadnjeg kola protiv NK Dajle. Povodom njihovog uspjeha razgovarali smo s predsjednikom NK Ližnjana Vanjom Frankovićem.

"Nakon prošlogodišnje sezone 2022/2023 gdje smo završili drugi, napustilo nas je 6 igrača iz prve momčadi i ulazak u novu sezonu 2023/2024 je bio jako turbulentan i skoro smo se raspali", prisjeća se Franković.

 

"Prvo smo očuvali mir unutar kluba i preostalih igrača i nakon početnog šoka krenuli smo u skautiranje i dolazak novih igrača. Pogodili smo s dovođenjem novih igrača, doveli smo karakterne igrače koji su držali svlačionicu na okupu i uz pomoć postojećeg kadra stvorili smo neviđenu klapu i zajedništvo, kako na terenu tako i van terena. Odaziv na trening je bio nezamisliv, nikad takav, po 20 igrača na svakom treningu i taj broj tijekom čitave sezone nije opadao. Imali smo problema i s ozljedama ali kada smo to prebrodili od 4 do 10 kola i ostali u vrhu, počeli smo vjerovati da možemo osvojiti ligu", kaže Franković.

Najbolje utakmice Ližnjancima su bile zadnje tri u jesenskom dijelu te prvih pet u proljetnom dijelu, a sve nakon toga je, kaže Franković, povijest. "Proljetni dio također smo odlično skautirali ciljana pojačanja. Pobijedila je klapa i veliko zajedništvo između igrača i trenera, takoreći postali smo familija", priča nam predsjednik kluba.

Također, klub se može pohvaliti kategorijama U9 i U11 koje će ove godine staviti u sustav natjecanja, pionire koji su završili treći, juniore koji su drugu godinu zaredom završili drugi te veterane koji su završili treći. Dakle, klub broji otprilike 110 članova

Imaju i navijačku skupinu - Čikloni - nazvani po vjetru, a skladali su i himnu kluba. I to nije sve, ove godine se izdala i knjiga od 400 stranica koja govori o povijesti sela i sporta do 2018. godine.

"Selo živi za klub. Svi mi domaći u upravi smo volonteri i svi volimo svoje selo i ponosni smo ča smo Ližnjanci. Kao ljudska bića, svi smo mi prolazni, a jedini način da za svog života ostavimo trag je osobni doprinos zajednici u kojoj živimo, našem NK Ližnjanu - to je moto naše uprave. Idemo u 4. ligu, velika zahvala općini i našem načelniku Marku Ravniću jer bez suporta Općine ne bi klub ni opstao ni postojao, a velika zahvala i nevidljivim sponzorima. Za kraj moram reći - mi smo ipak mala općina i igrati protiv većih i bogatijih općina i gradova za nas je velika čast i zadovoljstvo. Mi ćemo i dalje biti ponizni i marljivi i očekujemo u većoj ligi plasman od sredine tablice prema gore", zaključuje predsjednik NK Ližnjana. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa