danas u saboru

Paus: 'Moramo smanjiti opću stopu PDV-a s 25 na najmanje 22 posto'

0
Paus u Saboru
Paus u Saboru

"Hrvatska je više-manje uvijek na krivoj strani rang liste, kada je po dobrom - onda smo pri dnu, kada je po lošem - onda smo pri vrhu. Moramo smanjiti opće stope PDV-a za značajniji iznos, s 25 posto na najmanje 22 posto kako bi građanima olakšati ovaj inflatorni udar", komentirao je na današnjem aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru predsjednik i saborski zastupnik IDS-a Dalibor Paus, govoreći o i dalje rastućoj inflaciji.

Paus je ukazao na činjenicu da unatoč tome što u Hrvatskoj raste zaposlenost i pada nezaposlenost, kao i tome što rastu plaće, te što je BDP iz kvartala u kvartal sve veći, cijene u trgovinama za naše građane i dalje su previsoke:

 

"Kada naši građani izađu iz trgovine, srazmjer između težine vrećice u njihovoj ruci i praznine u njihovom novčaniku nije dobar", naglasio je Paus te dodao da je Hrvatska i dalje među zemljama s najvećom stopom inflacije te s najvišim inflatornim udarom za građane.

Stava je da se mora pronaći rješenje koje će pomoći svim našim građanima, a što IDS vidi u smanjenju opće stope PDV-a za značajniji iznos s 25 na najmanje 22 posto. Smatra da je to dobar način kako građanima olakšati ovaj inflatorni udar.

Premijer Plenković je u svom odgovoru istaknuo da smanjenje opće stope PDV-a neće povoljno utjecati na cijene, ali uvažava ideju IDS-a.

Paus je na kraju istaknuo kako i druge europske države imaju diferenciranu stopu PDV-a, ali ipak više od dvije trećine njih ima opću stopu 22 posto ili manju, a od Hrvatske veću opću stopu ima samo Mađarska. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa