Zaposlenici gradske uprave u humanitarnoj akciji

Samir Korman darovao krv čak 119 puta!

0
Samir Korman
Samir Korman

Zaposlenici pulske gradske uprave, gradskih tvrtki i javnih ustanova danas su darivali krv u Komunalnoj palači. Akciju su, u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi, organizirali Grad i pulski Crveni križ.

 

Akciji su se odazvali 'iskusni' dobrovoljni darivatelji, među njima i Samir Korman, zaposlen u Upravnom odjelu za lokalnu i mjesnu samoupravu, koji je, uključujući i današnju akciju, darivao krv čak 119 puta! Potaknuti 'starijim' kolegama, krv su danas neki darovali prvi put. Ovom je akcijom prikupljena 31 doza krvi. Samo jednom dozom mogu se spasiti tri života.

 
U Hrvatskoj muškarci smiju dati krv do četiri puta godišnje, s razmakom između darivanja od tri mjeseca, dok žene smiju dati krv do tri puta godišnje s razmakomod četiri mjeseca.

Svjetski dan darivatelja krvi diljem svijeta obilježava se 14. lipnja, čime se namjerava podići svijest o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Krv može pomoći u produženju očekivane životne dobi i poboljšanju kvalitete života pacijenata koji boluju od stanja opasnih po život te je neophodna kod složenih medicinskih i kirurških zahvata.(M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa