Izbornik na rujanskom okupljanju

Dalić izjavio da Istra nije mjerilo za reprezentaciju. Klub mu odgovorio emotikonom

0
Zlatko Dalić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Zlatko Dalić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Osim Dinama, nemamo uspjehe u Europi. Nismo ispali od Talijana, Španjolaca i Engleza, već klubova koji su niži rang od nas. To je realnost. Činjenica je, možda se ljutiti tko hoće, ali mi smo u problemu ako tražimo igrače za reprezentaciju u Hrvatskoj, osim u Dinamu, rekao je izbornik Zlatko Dalić na rujanskom okupljanju, prenosi 24sata.

 

Požalio se tada kako u HNL-u igra previše stranaca i da nema kvalitetnih igrača za reprezentaciju. Reprezentacija se opet okupila, čekaju je utakmice protiv Škotske i Poljske u Ligi nacija, a izbornik je zvao petoricu iz domaćeg prvenstva. Bruno Petković, Marko Pjaca, Martin Baturina, Petar Sučić iz Dinama i Marco Pašalić iz Rijeke. Ipak, opet je opleo po hrvatskim klubovima koji su ovog ljeta doživjeli novi debakl u Europi, a to se odnosi na Rijeku, Hajduk i Osijek. 

- Gledamo igrače koji nam trebaju i koji mogu. Podražaj je Europa, utakmice s Istrom, Varaždinom i Slaven Belupom nisu mjerilo za reprezentaciju. Pratimo, igrači koji se nametnu, dobit će priliku. Ne podcjenjujem HNL, ali realnost je nešto drugo - kazao je izbornik.

Naravno da ta izjava nije najbolje sjela klubovima koje je spomenuo i tako na neki način diskreditirao. Oglasila se Istra koja je objavila emotikon cirkusa. 

Bez obzira na učestale kritike na račun HNL-a, naziru se već neki mladići koji bi uskoro mogli osvanuti u A reprezentaciji. Tu se ponajviše misli na stopera Hajduka Dominika Prpića koji je dobio pretpoziv, igrača Rijeke Tonija Fruka, a ako ovako nastavi, jednog dana bi se na popisu mogao naći i splitski dijamant Bruno Durdov. 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa