ovog vikenda

U Žminj stiže 10 pivara s više od 40 vrsta craft piva. Dolaze i splitski hip-hoperi

0

Ovog vikenda, 7. i 8. lipnja održat će se peto izdanje Žminj craft beer festivala, koji su na današnjoj konferenciji za novinare najavili načelnik Željko Plavčić, direktorica Turističke zajednice općine Žminj Slavenka Blašković-Janko i Gabrijel Erman u ime organizatora, udruge građana Geminianum.

Ove godine predstavit će se deset pivovara iz cijele Hrvatske s više od 40 vrsta craft piva. Predstavit će se pivovara Podrum (Karlovac); Kumska pivovara zagreb; Pula na biri (Pula); Saperlot (Varaždin); Bruman Craft Brewery (Buzet); Funky Brewery (Slavonski Brod); Labona Craft Brewery (Labin); Lepi dečki (Čakovec); Big Joseph (Motovun) i Mlinarica (Zagreb).

 

Erman je naglasio da su “Geminianovci” zasigurno među prvima koji su standardnu Coca-Colu zamjenili craft colom iz Rijeke pod nazivom Monada. Uveli su beer kviz, beer and paint radionicu u suradnji s akademskom slikaricom Anitom Pilat, prikazivanje kuhanja pive u kućnoj radinosti, craft beer shop... Tako se iz godine u godinu gradio sadržaj oko festivala uz dodavanje ponude hrane (food truck, lokalni OPG-ovi) čime se dobila zaokružena cjelina. U glazbenom dijelu programa u petak, 7. lipnja, nastupit će TBF,  dok u subotu na pozornicu stiže lokalni rovinjski rock bend Acid Salvia  –  tri petine thelink20. Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine i žminjskog TZ-a te 100% Istra – Istria magazine.

Slavenka Blašković-Janko predstavila je događaje u sklopu Žminjskog leta te najavila bogat i sadržajan program tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Naglasila je da su programi namijenjeni prvenstveno lokalnom stanovništvu, ali i svim posjetiteljima i gostima. Žminjsko leto otvara Žminj craft beer festival, 5. i 6. srpnja održat će se Istarski festival pašte, 13. srpnja na rasporedu je manifestacija Armonike Zad kaštela, a 20. srpnja najavljen je Full Moon Jazz uz Branko Sterpin 4tet.

Full Moon Jazz uz Tamaru Obrovac i Transhistria ansambl stižu 19. kolovoza, a 31. kolovoza odrržat će se tradicionalna Žminjska bartulja. Blašković-Janko spomenula je i Žminjsku štuoriju - Free walking tour, koja se održava svake srijede tijekom srpnja i kolovoza od 10 do 12 sati, na kojoj svi sudionici uz razgled Žminja mogu degustirati razne proizvode lokalnih OPG-ova.(IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa