Backstage Live Pula festival

Francesca Tandoi Trio stiže u INK. Pola prihoda ide djeci iz 'Ruže Petrović'

0

Francesca Tandoi Trio nastupa 7. srpnja u pulskom kazalištu, u sklopu 5. Backstage Live Pula festivala. Koncert počinje u 21 sat, a uz Francescu na klaviru, nastupit će i Giovanni Campanella na bubnju i Senni Stefano na kontrabasu.

Talijansku jazz pijanisticu i pjevačicu Francescu Tandoi, kritičari i kolege prozvali su jazz zvijezdom u usponu i jednom od najzanimljivijih mladih talenata nameđunarodnoj jazz sceni.

5. Backstage Live Pula festival brine i o najpotrebitijim, mladim sugrađanima Pule pa će 50 posto prihoda od prodanih ulaznica (po odbitku troškova ticketinga, ZAMPA i PDV-a) biti uplaćeno na police životnih osiguranja djece smještene u Domu za djecu 'Ruža Petrović'.

Francesca Tandoi studirala je jazz klavir i pjevanje na prestižnom Kraljevskom konzervatoriju u Haagu, diplomirala s najvećom pohvalom i uz posebno priznanje komisije. Magistrirala je na Codarts Conservatory i University of Arts u Rotterdamu.

U samo nekoliko kratkih godina stekla je međunarodno priznanje kao pijanistica i pjevačica svjetske klase. Nastupala je s nekim od najboljih međunarodnih jazz glazbenika među kojima su: Scott Hamilton, Philip Harper, Owen Hart jr., Joe Cohn, Anthony Pinciotti, Jason Brown, Daryll Hall, Lee Pearson, Darius Brubeck, DaveBlankhorn, Florin Nicolescu, Marjorie Barnes i Sergey Manukyan. 

Micheal League ju je pozvao da se pridruži grupi Snarky Puppy tijekom njihovog koncerta na festivalu Umbria Jazz 2023.

Bila je na turnejama i nastupala u nekim od najznačajnijih kazališta, jazz festivala i klubova širom svijeta kao što su North Sea Jazz festival, Umbria Jazz, Cork Jazz, Bosendorfer piano gala, Breda jazz, Amsterdam Arena Stadium i mnogi drugi u SAD-u, Japanu, Indiji, Indoneziji,Rusiji, Južnoj Africi, Turskoj, Izraelu i svugdje u Europi.

Jazz novinar David Alston iz Južne Afrike o njoj je rekao:"Ona ima besprijekornu tehniku ​​i sposobnost zamaha kao velikani. Publika je jednostavno nokautirana njezinim sviranjem." (INK)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa