izborio nastup na paraolimpijadi u parizu

U petak doček parastolnotenisača Borne Zohila u Pomeru

0
Borna Zohil
Borna Zohil

Općina Medulin organizira svečani doček Borne Zohila (17), mladog Pomerca, parastolnotenisača Stolnoteniskog kluba Pula, u povodu ostvarenog plasmana na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. Doček će biti u petak, 7. lipnja s početkom u 20 sati kod bunara u Pomeru. 

Općina Medulin, ponosna na svog mladog mještanina, ovime upućuje poziv svim malim i velikim sportašima, rekreativcima te svim mještanima Pomera i ostalih naselja općine Medulin da se pridruže dočeku i time daju podršku Borni u ovom iznimno značajnom trenutku u njegovoj sportskoj karijeri i životu.

Dočeku će prisustvovati načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, predsjednik Općinskog vijeća Simeone Ukotić, direktor Turističke zajednice općine Medulin Mihael Idžaković, predstavnik Sportske zajednice općine Medulin, predsjednik Mjesnog odbora Pomer Claudio Zuccon te predstavnici Stolnoteniskog kluba Pula, uključujući Borninog trenera Bogdana Đekića.

Događaj će obogatiti glazbeni program DJ Sose te gastro corner - Bar Vala iz Vinkurana.

 

Borna Zohil je pobijedio na kvalifikacijskom turniru u Pattayji, izborivši plasman na Paraolimpijske igre koje će se od 28. kolovoza do 8. rujna ove godine održati u Parizu. Tri mjeseca uoči 17. ljetnih Paraolimpijskih igara u Parizu, 17-godišnji član STK Pule ostvario je fantastičan rezultat, pobijedivši na posljednjem kvalifikacijskom turniru na Tajlandu.

U Pattayji su se dijelile posljednje stolnoteniske vize za Pariz - 11 u muškoj i 10 u ženskoj kategoriji, a jednu od njih je dohvatio 17-godišnji Borna. Plasman u Pariz izborio je osvojivši prvo mjesto u kategoriji 8 stojećih igrača. U svojoj je skupini s 3 - 0 porazio Tajlanđanina Stevena Romana Chinchillu, a potom izgubio od Ming-Fu Hua iz Kineskog Tajpeha s 2 - 3. U četvrtfinalu je nakon velike drame slavio sa 3 - 2 protiv Rusa Artema Iakovleva, da bi u polufinalu još jednom sa 3 - 2 pobijedio Mađara Andrasa Csonku. U finalu se za plasman u Pariz borio protiv indonezijskog igrača Banyu Tri Mulyoa kojega je svladao odličnim rezultatom od 3 - 1. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa