odobren novac

Rovinj dobiva hranilišta za mačke i hotel za kukce

0
Ilustracija (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Ilustracija (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

Rovinj će uskoro dobiti hranilice za slabodnoživuće mačke i hotele za kukce. Naime, danas je u Gradskoj palači u Rovinju potpisan ugovor o sufinnanciranju tog projekta kojeg provodi Društvo za zaštitu životinja i prirode Rovinjske njuškice, a novac prema sporazumu osigurava Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Sredstva su odobrena na ovogodišnjem natječaju „Mali projekti za bolje sutra“ raspisanom u veljači 2024. 

 

Ugovor su potpisale upraviteljica Zaklade Helga Možé i predsjednica Rovinjskih njuškica Maria Blažina. Prisutne je uvodno pozdravio rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga koji je pohvalio projekt Rovinjskih njuškica, istaknuvši da je Grad Rovinj nedavno pokrenuo inicijativu kućica za oprašivače, te aktivno radi i na ostalim inicijativama zaštite prirode i životinja.

Projekt predviđa da se u rovinjskoj starogradskoj jezgri izradi i postavi automatske hranilice za slobodnoživuće mačke, hotel za kukce i ptice, uz izradu informativnih panela i brošura te provedbu edukacijskih radionica i predavanja. Projektom je također predviđena promocija preko video clipova, društvenih mreža, web stranice i medijskih objava. Projekt će se provesti u suradnji sa Udrugom Ekomuzej-Istarsko iz Vodnjana, a predsjednica društva Rovinjske njuškice istaknula je da je upravo taj aspekt edukacije javnosti i najmlađeg dijela stanovništva najvažniji dio projekta.

«Cilj nam je raditi na podizanju svijesti o važnosti holističkog pristupa u brizi za prirodu da bi građani i posjetitelji postali svjesni koliko su nam svi prirodni resursi zapravo važni i koliko je njihovo očuvanje jedan povezani koncept u kojem niti jedna karika ne smije biti izostavljena. Radujemo se projektu, pogotovo jer spaja nekoliko sektora zajedno, a poslužit će nam i kao svojevrstan pilot za još nekoliko lokacija u gradu gdje bi se takve inicijative mogle implementirati», istaknula je Maria Blažina. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa