situacija nikad teža

U Puli se na svakom koraku traže radnici (foto)

0

Stranci koji ovih dana šetaju Pulom sigurno misle da su riječi "tražimo", "radnike" i "konobare" neke jako važne riječi u hrvatskom jeziku. Susreću se s njima na svakom koraku.

Samo na potezu od Foruma do Tržnice naišli smo na pet oglasa zalijepljenih na poslovne prostore kojima se traže radnici, uglavnom prodavači u trgovinama i konobari. I to je situacija ovih dana, kada sezona praktički već počinje, ranije ih je bilo i više. Do prije nekoliko dana slični natpisi mogli su se pročitati primjerice i na trgovini Adidas i pekarnici Pan Pek u Prvomajskoj ulici. Oni su očito uspjeli pronaći radnu snagu.

 

Trenutačno pozivi za posao stoje na trgovini Aura, na Casinu na Portarati pored Tiska, na trgovini Lanoton, trgovini Office Shoes i na više kafića. Naravno, radnici se ne traže samo na ovaj način, nego i preko društvenih mreža, te na sve druge moguće načine. 

Kako možemo vidjeti na pojedinim terasama, konobari već rade 200 na sat jer ih je očito malo. Već prošle sezone imali smo slučajeve da se ugostiteljski objekti zatvaraju, ili režu radno vrijeme, jer nema tko raditi.

Plaće su, kako se može neslužbeno čuti, sve bolje i bolje, ali očito ni to nije dovoljan mamac da se popune sva otvorena radna mjesta. A ovo je, prema mišljenju mnogih, samo početak. Radnika u ovim poslovima, vezanima za turističku sezonu, nedostajat će sve više i više. (I. B.)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa