ENEA CODACCI, TRENER KOŠARKAŠA ROVINJA

Može se očekivati dosta iznenađenja i da se odluke o pozicijama ‘odvuku’ do samog kraja sezone

0
Enea Codacci, trener Rovinja (foto: Milivoj Mijošek)
Enea Codacci, trener Rovinja (foto: Milivoj Mijošek)

Završnica Kupa Krešimira Ćosića za Istarsku županiju ovoga vikenda u košarci pokazala nam je kako bi ovo mogla biti vrlo interesantna sezona u Drugoj košarkaškoj ligi - zapad. U dva od tri susreta pobijedile su momčadi koje u susret nisu ušle kao favoriti, čime su se karte na drugoligaškom zapadu značajno promiješale. Uz prošlogodišnje klubove koji su zauzimali vrh lige, Pulu 1981 i Pazin, svakako u krug najvećih konkurenata priključuju se Stoja koja je ispala iz višeg ranga natjecanja - i Rovinj. ‘Zeleni’ iz Gimnasiuma u polufinalnom su susretu iznenadili domaćina turnira Pulu 1981 i s pravom usmjerili pažnju na svoje redove uoči početka nove prvenstvene sezone.

- Ušli smo otvoreno od samog početka. Bili smo strpljivi i na poluvrijeme otišli u egalu. U nastavku je proigrala cijela ekipa i počeli smo imati dobar balans između unutarnje i vanjske linije te se to u konačnici pokazalo uspješno. Na kraju smo uspjeli otvoriti i nekoliko kontranapada gdje je utakmica u potpunosti otišla na našu stranu, a na kraju smo uspjeli dominirati i u skoku. zabili smo iznenađujuće velik broj koševa, čime smo također bili jako zadovoljni. Ušli smo u finale, no ovaj susret ostavio je trag umora, jer igrati dvije jake utakmice u dva dana bio je veliki izazov za nas, kaže o nastupu na završnici u Puli trener Rovinja Enea Codacci.

 

Za razliku od prošle sezone kada su ligu odigrali sa svojim snagama, upotpunjenu s nekoliko mlađih igrača Stoje, ove sezone Rovinježi su složili ozbiljniju momčad od iskusnih imena koja su se već dokazala na istarskim košarkaškim parketima. Tako su među ‘zelene’ stigli Niko Travica, Marko Milekić, Lovro Bulešić, Dominik Ban, Marko Kajfeš i Luka Kaić.

- U ovu sezonu ulazimo u znatno izmijenjenom sastavu. nekoliko igrača rodom iz Rovinja su ostali u našem rosteru, a doveli smo dečke koji već imaju iskusnih sezona iza sebe i koji su nastupali za Stoju i Pulu 1981. Još smo u trenažnom procesu gdje još neki igrači treniraju s nama i vidjeti ćemo hoće li nam se pridružiti do prvog kola, dodaje vodnjanski trener na rovinjskoj klupi.

U pripremnom periodu Rovinježi su, uz završnicu Kupa, prije toga odradili i kup susret s Pazinom, te odigrali i jaku pripremnu provjeru s momčadi Ajdovščine ne bi li što spremnije dočekali početak službenog prvenstvenog natjecanja.

- Uvijek je malo vremena što se toga tiče, jer u takvim ligama ponekad je izazovno uskladiti njihove poslovne obaveze s treninzima. Međutim zadovoljni smo kako smo to odradili, gdje smo prvenstveno dizali ekipu u fizičkom dijelu. Same pripreme započeli smo krajem kolovoza i na početku smo se trudili igrače izvan forme vratiti u ritam da bi mogli pratiti ostale. U periodu samih priprema odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica koje su nam bile dobra provjera uoči nove sezone i gostovanja na Krku ovoga vikenda, dodaje Codacci.

nastup u Puli zasigurno je razvukao osmijeh na lice rovinjskih košarkaša te pobudio ambicije da se u ovoj sezoni mogu ‘potući’ i s najboljima. Ono što je sigurno, krug favorita za čelne pozicije u ligi se povećao te bi svaki nenadani kiks mogao mnogo značiti u konačnom plasmanu.

- Sigurno će biti izjednačenija samim time što se nažalost zbog ispadanja tu priključila Stoja. Pula 1981 i dalje ostaje jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta zbog toga što treniraju drugačijim režimom. Međutim, može se očekivati dosta iznenađenja i može se dogoditi da se odluke o nekim pozicijama ‘odvuku’ do samog kraja sezone. Mi se prije svega želimo stabilizirati i konkretizirati našu igru. Želimo pokazati da možemo igrati i sa najboljima. Svakako nam je imponiralo da, uz brojne dolaske koje smo imali, svoje minute dobiju i domaći dečki iz Rovinja te na taj način motiviramo i mlađe kategorije da nas prate. Imamo veliki pogon mlađih kategorija s preko stotinjak djece koje želimo još više motivirati za bavljenje košarkom. Kada gledamo samo seniorsku ekipu još se uvijek uigravamo, no vjerujem kada budemo bili na razini koju želim, vjerujem da ćemo biti izazovni i gledati da pobijedimo u svakoj utakmici, kaže o izazovima pred svojom momčadi rovinjski trener Enea Codacci.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa