pazinska policija istražuje slučaj

Rješavala zadatke za novac pa ostala bez svog novca

0
Ilustracija (foto: Pixabay)
Ilustracija (foto: Pixabay)

Pazinska policija istražuje slučaj prijevare putem društvene mreže, u kojoj je 36-godišnjakinja oštećena za više stotina eura.

Naime, žena je pronašla na društvenoj mreži nagradnu igru u kojoj se rješavaju zadaci, a za svaki točno odrađeni zadatak dobije se novac. Žena je započela s igrom te je osoba s kojom je bila u komunikaciji od nje zatražila da prethodno uplati određeni iznos novca, a potom je tijekom igre znala dobivati odgovor da je nešto krivo kliknula te da za nastavak i popravak zadatka mora ponovno uplatiti novac. Na taj je način uplatila više stotina eura, a kada je shvatila da je prevarena, događaj je prijavila policiji.

 

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da dobro promisle prije nego uplate novac nepoznatoj osobi.

"Iako pomisao na brz dobitak kroz sudjelovanje u nagradnim igrama na društvenim mrežama može djelovati privlačno, zapamtite da ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, najčešće i nije istina. U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192", ističu iz Policijske uprave istarske. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa