čitatelj istarskog.hr se požalio

Zasmetao mu beach bar na 'možda najljepšoj plaži u Istri'

0

Čitatelju Istarskog.hr Marku Ivančiću zasmetalo je otvaranje beach bara na rakljanskoj plaži Luka, a s obzirom da se, kako ističe, u krugu od par stotina metara već nalazi jedan beach bar.

"Navedena lokacija mjesto je izletnika i rekreativaca na kojoj godinama mnogi pronalaze svoj mir i jedno je od posljednjih mjesta netaknute prirode na kojem je svatko mogao uživati godinama unazad. Međutim, to više neće biti tako jer si je određena grupa ljudi odlučila privatizirati najljepšu plažu u općini, a možda i u cijeloj Istri. Žao mi je gledati kako olako dajete i zadnje komade naše autentičnosti. S pravom se pitam što će nama i našoj djeci ostati", poručuje Ivančić i pojašnjava, za one koji ne znaju, da će se beach bar nalaziti u podnožju povijesnog lokaliteta Starog Raklja, najljepšeg vidikovca u Istri na sredini plaže, a stoljetna stabla pod kojima su mještani i ostali posjetitelji nesmetano koristili bit će, tvrdu, uzurpirana od strane bara.

 

"Oni koji nisu još posjetili navedeno mjesto, svakako preporučam čim skorije, dok još možete uživati u netaknutom pejsažu", zaključio je Marko Ivančić.

S obzirom da je mail poslao i na adresu Nature Histrice, oni su danas poslali informaciju da za navedeno područje nisu nadležni.

"Lokacija plaže u Uvali Luka u Raklju nije zaštićeno područje sukladno Zakonu o zaštiti prirode, niti je područje ekološke mreže sukladno Uredbi o ekološkoj mreži i nadležnostima javnih ustanova za upravljanje područjima ekološke mreže. Nastavno, Javna ustanova Natura Histrica nema ingerencije nad predmetnim područjem", ističu iz Nature Histrice. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa