gradonačelnik na putu

Zoričić u Portugalu, evo što tamo radi (foto)

0

Pulski  gradonačelnik Filip Zoričić objavio je na Instagramu da je boravio u Portugalu, na poziv hrvatske veleposlanice u Portugalu Anite Tršić i gradonačelnika grada Evore Carlosa Pinta de Sá.

 

"Odazvao sam se i imao čast i priliku sudjelovati na obilježavanju Dana državnosti RH i pripremi prijateljstva i suradnje između Pule i Evore. Evora je povijesni portugalski grad pod zaštitom UNESCO-a, sveučilišni grad i europski grad kulture 2027. godine, a surađivat ćemo na poljima kulture, obrazovanja i znanosti. Puno zajedničkih tema, a brojem stanovnika i poviješću smo jako slični.
Do kraja godine potpisat ćemo zajednički sporazum na svečanosti u Puli. Za kulturni dio susreta u Evori pobrinuo se fantastični Tomislav Goluban kvartet, dok se svečanost Dana državnosti dalje nastavlja u Lisabonu.
Zahvaljujem svima na toplom prijemu i emociji kao i novom prijateljstvu naše predivne Pule i Evore.
Posebno Hvala našoj veleposlanici i njezinu malom hrvatskom timu u Lisabonu koji na poseban način promoviraju svaki kutak Lijepe naše. Meni je posebna radost bila da se tako lijepo govori i piše o našoj Istri i Puli", objavio je Zoričić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa