ipak je moguće...

Trgovački lanac koji posluje i u Istri digao neto plaću na 1.940 eura!

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Veliki trgovački lanac, koji posluje i u Istri, isplaćuje najveće plaće među trgovačkim lancima koji posluju u Hrvatskoj, objavio je portal Danica. Riječ je o Metrou, veleprodajnom divu koji ima 10 veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku s ukupno 870 zaposlenih.

 

Prosječna neto plaća u Metrou iznosila je lani 1940 eura mjesečno, što je čak 780 eura više nego preklani, navodi se u statističkom izvještaju Financijske agencije. Lanac drogerija Dm-drogerie markt zato je pao na drugo mjesto s neto plaćom od 1570 eura.

Prosječna neto plaća:

U Konzumu, s druge strane, najvećem trgovačkom lancu u Hrvatskoj koji zapošljava više od 10.800 radnika, plaće su među najnižima u državi. Riječ je o Fortenovinoj perjanici s 630 maloprodajnih i 16 veleprodajnih mjesta. Lani su ostvarili prihode od prodaje u iznosu od 1,83 milijarde eura. Bruto marža (razlika između prihoda od prodaje robe i troška nabave robe) iznosila je 38 posto te je manja nego preklani za 0,6 posto. Potkraj godine u Konzumu je radilo ukupno 400 stranaca, među kojima je gotovo polovica Nepalaca te 120 državljana BiH. Prosječna neto plaća u Konzumu lani je iznosila 830 eura i među nižima je u skupini od 15-ak najvećih trgovačkih lanaca u državi. Najnižu neto plaću pak isplaćivao je lani vinkovački lanac Boso – bijednih 570 eura mjesečno.

Plaća u Lidlu iznosila je 1506 eura, Kauflandu oko 1390 eura, a prosječna neto plaća u križevačkom lancu KTC-u danas je veća od 1100 eura.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa