Josipović u Poreču: Pravu formulu za izlazak iz krize još nismo pronašli

0
Predsjednik Ivo Josipović i gradonačelnik Poreča Edi Štifanić
Predsjednik Ivo Josipović i gradonačelnik Poreča Edi Štifanić

Predsjednik Republike Ivo Josipović je 28. ožujka, povodom održavanja 4. Gospodarskog foruma i Dana statuta Istarske županije, boravio u Istri. Tom se prilikom susreo sa županom Ivanom Jakovčićem, ministrom turizma Darkom Lorencinom, gradonačelnikom Poreča Edijem Štifanićem, te mnogim poduzetnicima i gospodarstvenicima.

U svom pozdravnom govoru predsjednik Josipović rekao je da u današnje vrijeme nema niti jednog govora u kojem se bar jednom ne spomene riječ kriza. „Moramo se suočiti sa najgorim aspektima, a to su siromaštvo i bijeda i rješenje pronaći u gospodarstvu, investicijama i otvaranju novih radnih mjesta“, poručio je predsjednik.

„Postoje mjere koje se primjenjuju, ali pravu formulu za izlazak iz krize još nismo pronašli. Apelirao bih na državnu upravu i vladu, da razmislimo svi zajedno o malim pomacima u funkcioniranju, kako bi na što bolji mogući način savjetovali naše gospodarstvenike“, zaključio je predsjednik.

Prisutnima se obratio i istarski župan Ivan Jakovčić kazavši kako je ovaj forum upravo mjesto da se razgovara o krizi i pokuša naći najbolje moguće rješenje. Također je naglasio kako je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Istra spremna na konkurentnost.

Teme četvrtog foruma po redu bile su: uloga jedinica lokalne samouprave u gospodarskom razvoju Istarske županije, zeleno poduzetništvo, znanstveno-istraživački centri u funkciji razvoja gospodarstva, potencijal IT-ja u regiji i svijetu, mogućnosti financiranja za poduzetnike iz fondova EU, E-marketing turizma Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa