BUZETSKA FONTANA DI CENTI

Vrijedna Jadranka neumorno, iz dana u dan, 'peca' eure. Puna joj ih je više kapa

0
Jadranka iz buzetskog Parka u akciji (Foto: Facebook/Park Buzet)
Jadranka iz buzetskog Parka u akciji (Foto: Facebook/Park Buzet)

Rijetko koja gradska komunalna tvrtka ima tako ažuriranu i životnu Facebook stranicu kao Park Buzet. Putem nje, između ostalog, pristojno, ali uz dozu ironije, upozoravaju građane da im neki potezi baš i nisu, je li, u redu.

 

Svježe su, tako, uz ovu fotografiju objavili: „Ovo je 'novi komad' iz našeg spremnika za odvojeno sakupljanje rabljene odjeće. Jedino nam nije jasno na koji dio tijela ga odjenuti!? Ili pak obući!?“

I vrša, eto, može biti ulovljena, a ne da samo ona lovi.

(Foto: Facebook/Park Buzet)

Prije neki dan, pak, post o bacanju novčića u buzetsku fontanu na istoimenom trgu, pod naslovom „Kad šoldi troše naše šolde“.

„E kad bi Buzet imao Fontanu di Trevi, onda bi naša Jadranka svakoga jutra utržila (čitaj upecala!) prosječno oko 3.000 eura. No, ovo nije rimska Fontana di Trevi, a naša Jadranka tjedno utrži iznos nedovoljan za kavu  Ali zato 'zlatnih' novčića u našoj buzetskoj fontani ima dovoljno da novoobnovljeno zdanje uskoro postane, rekao bi Gibonni, 'ruzinavi brod'“, pišu iz komunalca i još sarkastično pitaju: „Je li vam se želja ispunila?“.

(Foto: Facebook/Park Buzet)

Napominju pritom da je trošak čišćenja tih bačenih silnih centi, naravno, snosio Park, odnosno građani Buzeta. Da to ne čine, fontanu bi pojela hrđa. Ne promjene li građani običaj – ma koliko na prvu  bio simpatičan - u Parku će očito morati drukčije doskočiti ovom problemu.

Jer, svakoga dana ovako 'loviti' novce, to je, sinko, malne kao zatvorski posao. Jadranki je, shvatili ste, više puna kapa eura.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa