Koalirali HDZ i HDS: Stranke dijele identičan politički svjetonazor

0
Roce će dobiti potporu HDS-a i kao kandidat za župana
Roce će dobiti potporu HDS-a i kao kandidat za župana

Marino Roce, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Istarske županije i Srećko Butorac, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke za Istru, potpisali su 28. ožujka u Puli predizborni koalicijski sporazum na nivou županije za predstojeće izbore za Županijsku skupštinu Istarske županije koji će se održati 19. svibnja 2013. Također, HDS će dati potporu Roceu kao kandidatu HDZ-a za župana, a ujedno je dogovoreno da će se koalicijska suradnja nastaviti i na nižem nivou, i to mogućom koalicijom u gradu Puli.

Roce je istaknuo da je za dan potpisivanja Sporazuma izabran Veliki četvrtak jer obje stranke, osim što su pučke i državotvorne, su ujedno i demokršćanske te dijele skoro pa identičan politički svjetonazor. Zajedničke kršćanske vrijednosti su utkane u temelje obiju stranaka i ono su što nas povezuje te je nadodao da ga raduje približavanje stranaka sličnog političkog ishodišta.

Butorac je kazao da je iznimno sretan što je HDZ odlučio stupiti u koaliciju sa HDS-om obzirom da je HDZ stožerna i najveća hrvatska stranka, te da su obje stranke svoje političko djelovanje temelje na demokršćanskim načelima, a to je socijalni nauk Crkve, što ujedno znači brigu za svakog čovjeka, brigu za obitelj kao temelj društva, pravo na rad i dostojan život od svog rada. Ujedno obje stranke se zalažu za dignitet hrvatskih branitelja i promicanje ustavnih i demokratskih vrijednosti Domovinskog rata te su obje stranke usmjerene na promicanje europskih vrijednosti i zaštitu hrvatskih interesa u EU.

Stanje je katastrofalno, raste broj nezaposlenih, pada standard građana..

Obje stranke su svjesne težine sadašnjeg trenutka kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u Istarskoj županiji, stanje je katastrofalno, raste broj nezaposlenih, pada standard građana, a za što je odgovorna sadašnja koalicijska vlast koja nema odgovora, rečeno je prilikom potpisivanje koalicijskog sporazuma.

"Lokalna vlast je dio te vladajuće koalicije i kao takva mora snositi odgovornost. Ako pogledamo situaciju u Istarskoj županiji, u njoj nije ostvareno gotovo ništa od kapitalnih ulaganja", rečeno je na medijskoj konferenciji. Pri tome je Butorac posebno istaknuo Uljanik u kojem je, navodi, više od 1200 ljudi ostalo bez posla, što u javnosti prolazi nezamijećeno. Roce se ponovno osvrnuo za prekid radova izgradnje pulskog rotora, kazavši da su isti prekinuti jer je lokalna vlast ušla nepripremljena u projekt te sada mora mijenjati projektnu dokumetaciju te je još jednom istaknuo da je novac za izgradnju pulskog rotora predvidjela i osigurala HDZ-ova Vlada , ne Kukuriku koalicija kako se to javnosti predstavlja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa