Miletić: Radovi usporavaju promet, ali dobra infrastruktura je važna za Grad

0
Radovi na novom rotoru trebli bi biti gotovi u svibnju
Radovi na novom rotoru trebli bi biti gotovi u svibnju

Iako bez „provokativnih“ pitanja u nedostatku većeg djela oporbe, aktualan sat pulskog Gradskog vijeća i ovoga su puta obilježili upiti i to mahom vezani uz brojne radove u gradu.

Tako je vijećnika Marka Martinčića (IDS) zanimalo kako će se gradnja rotora u Šijani odraziti na turističku sezonu. „Unatoč postavljenoj prometnoj signalizaciji, vozači jure po obilaznim prometnicama“, primijetio je i predložio veći policijski nadzor ili postavljanje tzv. ležećih policajaca.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Damir Prhat podsjetio je da je izgradnja novog rotora počela 15. veljače i napomenuo kako je do sada sve odrađeno po planu te da se uskoro očekuju složenije izvedbe i intenziviranje radova kako bi oni tekli prema planu i do početka sezone bili gotovi. Prhat je naglasio kako je riječ o najznačajnijem prometnom projektu u gradu.

Vijećnika Peđu Grbina (SDP) zanimalo je kako napreduju radovi na plinofikaciji i hoće li oni, uz sve ostale radove u gradu, dodatno opteretiti promet.  „Dobra infrastruktura je preduvjet za razvoj grada, trenutno su nam rotor i Riva prioriteti, nakon čega će uslijediti izgradnja oborinske odvodnje u Ulici 43. istarske divizije, što će dakako opet opteretiti promet, ali moramo voditi računa o tome da postavimo dobre temelje za naš grad“, rekao je gradonačelnik Boris Miletić.

„S plinofikacijom ćemo na kritičnim prometnim dijelovima, pristupiti s posebnom pažnjom, a sada radimo na lokacijama van središta grada kako ne bi dodatno opteretili promet“, pojasnio je gradonačelnik.

„Građani su do sad imali puno razumijevanja zbog otežanog prometovanja gradom, a očito će i nadalje morat imati puno strpljenja“, kratko je prokomentirao Grbin.

Viktor Lazarić (IDS-SDP) upitao je pročelnika Prhata da li radovi na obalnom kolektoru na Rivi, unatoč arheološkim nalazima, napreduju po planu. „Hoće li oni usporiti i dodatno financijski opteretiti radove?“, upitao je i pohvalio dosadašnju dinamiku radova. „Planiramo do turističke sezone Rivu pustiti u promet, nadamo se već u svibnju", izjavio je Prhat dodavši kako ništa ne remeti tijek radova. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa