Ladonja bojkotirala Gradsko vijeće: Miletiću i IDS-u ovo je zadnja odluka u interesu krupnog kapitala

0
Mauricio Licul
Mauricio Licul

Uoči sjednice pulskog Gradskog vijeća, 27. ožujka, Ladonja je sazvala izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je najavljeno bojkotiranje Sjednice, jer, kako su istaknuli, više ne žele davati legitimitet kazališnim predstavama IDS-a i Borisa Miletića i gledati dok se pogoduje privatnim interesima na štetu razvoja Pule.

Ladonja smatra kako se Odlukom u vezi UPU-a za Sv. Katarinu i Monumenti, za koju su uvjereni da će  imati većinu u gradskom vijeću, daje mogućnost investitoru Danku Končaru da kroz financiranje izmjena GUP-a mijenja određeni odnos kapaciteta, odnosno odnos javnih i komercijalnih namjena na tom prostoru i to na način da Grad Pula koja i donosi taj dokument zbog financiranja privatnika Končara to neće moći dalje kontrolirati.

"Boris Miletić i IDS ovime omogućuju Končaru da na tom prostoru radi što god želi, trgujući s mogućnošću izgradnje bazena, i to najviše medijski, iako nisu zadovoljeni ni osnovni uvjeti da bi se na toj lokaciji i mogao planirati bazen", istaknuo je Mauricio Licul i dodao kako je po pitanju bazena ovo je već peta lokacija, a bazena nigdje.

"Pokušava se svim silama izbjeći čak i provedba prethodne Javne Rasprave po ovom vrlo bitnom pitanju", kazao je Licul i dodao kako se ovdje ne radi samo o veličini UPU-a već i o sadržaju koji će se sutra nalaziti na tom prostoru.

"Poručujem Miletiću i IDS-u da je ovo je zadnja odluka u interesu krupnog kapitala. U sljedećem sazivu Gradskog vijeća donositi će se odluke koje će biti isključivo u interesu razvoja grada Pule i koje će omogućiti građanima da se mogu baviti svojim poslom i da budu najbolji u onom u čemu su stručni a ne da njihov napredak ovisi o podobnosti i volji i želji predstavnika krupnog kapitala", istaknuo je Licul i poručio kako će nakon ovog zadnjeg trgovanja javnim dobrom Pule i vlasništva građana, za dva mjeseca u novom sazivog GV-a Pule i novim omjerom političkih snaga Ladonja odmah predložiti revidiranje ove odluke.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa