Mauricio Licul Ladonjin kandidat za gradonačelnika Pule

0
Mauricio Licul
Mauricio Licul

Na predizborima Ladonje za mjesto kandidata za gradonačelnika grada Pule-Pola na lokalnim izborima 2013. godine, zaključenim s 25. ožujkom 2013. godine, svoju podršku putem telefona, interneta i osobnim glasovanjem na biračkim mjestima dalo je 5854 građana grada Pule-Pola i za svog kandidata izabralo Mauricia Licula.

Mauricio Licul je tako odlukom građana izabran za kandidata na Ladonjinoj listi te će se na lokalnim izborima 2013. godine natjecati se za mjesto gradonačelnika grada Pule-Pola. Ladonjina Izborna komisija izvješćuje da je Mauricio Licul na Ladonjinim predizborima dobio podršku 3277 Puljana, dok je njegov protukandidat Irenko Srdoč dobio 2576 glasova.

Ladonja je raspisala predizbore sredinom siječnja i pozvala sve Puljane da do 29. siječnja predaju svoje kandidature. Zaprimljene su dvije, one Mauricia Licula i Irenka Srdoča te su oni time postali i službeni kandidati Ladonje na predizborima 2013. godine. Promotivna kampanja započela je 1. veljače i završila 9. ožujka 2013. godine.

Tijekom kampanje kandidati su u komunikaciji s građanima predstavljali sebe i projekte za još bolji grad. Velik odaziv pokazao je kako su građani iskreno zainteresirani za Ladonjine programe i da je Pula konačno grad koji je spreman na promjene, navode iz Ladonje.

"Želimo naglasiti kako smo u Ladonji vrlo zadovoljni odazivom s obzirom na trend sve veće nezainteresiranosti građana za politiku općenito, te se ovim putem još jednom zahvaljujemo svim građanima koji su svojim sudjelovanjem na ovogodišnjim predizborima pokazali kako ipak žele učestvovati u promjenama. Ujedno želimo istaknuti kako je u pripremi i organizaciji predizbora sudjelovalo 40-ak volontera koji su odradili velik posao i na tome im zahvaljujemo", poručili su iz Ladonje.

Davanje podrške kandidatima proteklo je u najboljem redu te je izborna komisija pregledom svih dokumenta ustanovila kako je nevažećih glasova bilo tek 77.

Realizacija predizbora je još jedno pomicanje granica u daljoj demokratizaciji društva, na čemu Ladonja ustraje sukladno svojim načelima od samog početka, a s druge strane građani svojim uključivanjem pokazuju želju i spremnost da budu aktivni u demokratskim procesima što smatramo svojevrsnom spremnošću i uspjehom pred sam ulazak Hrvatske u EU, priopćeno je iz Ladonje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa