Jakovčić: Premijer mi se ne javlja, ali će mi prvi čestitati na izboru

0
Ivan Jakovčić (Foto: Večernji list)
Ivan Jakovčić (Foto: Večernji list)

"Zoran Milanović u ponedjeljak je bio u Puli, a nije mi se ni javio. No, neće biti problema u našoj suradnji nakon 1. srpnja, to jamčim, odnosno kada Valter Flego bude izabran za župana Istarske županije, a Damir Kajin okonča političku karijeru", komentira odnos s premijerom i predsjednikom SDP-a predsjednik IDS-a i Ivan Jakovčić, piše Večernji list.

Odgovarao je u Karlovcu, gdje je u utorak boravio u sklopu svoje kampanje za izbore u Europski parlament, na novinarsko pitanje kako misli koordinirati svoj zastupnički rad s Vladom, ako se žali da mu se premijer ne javlja ni na mobitel.

"Milanović će biti jedan od prvih koji će mi čestitati na izboru. Nitko nije očekivao da će SDP preuzeti potpredsjednika jedne druge stranke. Ako SDP želi ići protiv IDS-a u Istri, tada treba ojačati stranku vlastitim kadrovima. Gorčina zbog svega i dalje je prisutna jer je riječ o vrlo niskim političkim potezima", kaže Jakovčić i dodaje da Milanović kao premijer unatoč tome i dalje uživa njegovu političku potporu na nacionalnoj razini.

Nezavisnu listu koju predvodi sloganom "Europa za sve" podržava šest regionalnih stranaka.

"Štitit ću opće hrvatske interese, ali ću progovoriti i o posebnim. U Slavonskom Brodu bore se za čisti zrak, a to ću to, bez obzira na to što o tome misli cijenjeni ministar Mihael Zmajlović, staviti na dnevni red u Europi. Isto se odnosi na probleme hrvatskih ribara", najavljuje Jakovčić.

Dodaje da se zalaže za jače povezivanje unutar EU, ali i za izražavanje nacionalnih identiteta.

"Stoga ću u parlamentu govoriti hrvatskim jezikom, a ne svojim materinjim njemačkim, engleskim, talijanskim ili francuskim, koje poznajem. Kod lobiranja, pak, nužno je služiti se stranim jezicima", kaže Jakovčić i objašnjava da mu je majka Austrijanka.

Ističe da će dio velike zastupničke plaće biti namijenjen hrvatskoj kući u Padovi, gdje se liječi od zloćudnih bolesti, i u kojoj radi Nela Sršen, koja je također kandidat na ovoj listi, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa