Vodnjan: 60 žena i nekoliko hrabrih muškaraca pravili slatke istarske delicije

0
Na radionici se moglo naučiti kako raditi slastice po tradicionalnim receptima
Na radionici se moglo naučiti kako raditi slastice po tradicionalnim receptima

Na Stanciji Buršić u Vodnjanu, u nedjelju, 24. ožujka, održana je radionica izrade slatkih istarskih delicija. Radionica je organizirana u suradnji poznate istarske slastičarke Dragice Lukin, Turističke zajednice Vodnjana, članica BPW-a i Stancije Buršić.

Od 16 do 20 sati u prostorijama Stancije okupilo se više od 60 žena i nekoliko hrabrih muškaraca iz Vodnjana i okolice. Na radionici se moglo naučiti kako raditi po tradicionalnim receptima pince, orehnjače, slasticu "pupa", razne kiflice, buhtle i domaći kruh. Prikazan je i način izrade krema te moussea od bijele i crne čokolade. Sve delicije su na kraju radionice degustirane na veliko veselje polaznika.

Svakom polazniku na kraju je uručena lista s receptima, a izrađene pince pohranit će se za degustaciju 1. travnja kad će se na istom mjestu održati tradicionalna manifestacija Vodnjanska špaleta. Upravo je profesor Sabo ovom prigodom najavio manifestaciju Vodnjanska špaleta te predstavio meni koji će se 1. travnja na Stanciji Buršić moći degustirati (palenta sa travama i špaletom, njoki na žlicu sa špaletom). Zbog velikog interesa za održanu radionicu, organizatori su odlučili da će se i nadalje slične radionice održavati u Vodnjanu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa