Osnovana pulska podružnica HSP dr. Ante Starčevića

0
Osnivanje pulske podružnice HSP dr. Ante Starčevića
Osnivanje pulske podružnice HSP dr. Ante Starčevića

"Osnivanjem podružnice u Puli želimo potaknuti razvoj pravaškog pokreta te ponuditi istinsku alternativu na predstojećim lokalnim izborima. Istarski su pravaši bili temelj opstanka nacionalne svijesti i ustrajni u suprotstavljanju svim tadašnjim pokušajima odnarođivanja. Matko Laginja „otac Istre“ bio je Starčevićev pravaš. Ivan Cukon autor Istarske himne „Krasna zemljo,Istro mila“ bio je Laginjin pripravnik. Oba su djelovala u Puli. I ostali znameniti pravaši kao Matko Mandić, Vjekoslav Spinčić, Eugen Kumičić i mnogi drugi pripadali su Starčevićevim pravašima i kao takvi ostavili su trajan i neizbrisiv trag u Istarskoj i samim time u Hrvatskoj prošlosti.  Naš su uzor. Kao što su oni bili odgovor na tadašnje društvene probleme tako i mi želimo dati trajan doprinos rješavanju danas nagomilanih problema", istaknuto je 23. ožujka u Puli prigodom osnivanja pulske podružnice HSP dr. Ante Starčevića.

Uz članove gradske podružnice, osnivanju podružnice nazočila je i predsjednica stranke Ruža Tomašić, dopredsjednik stranke Ivan Kirin, predsjednik glavnog stana Denis Bevanda te kandidatkinja za županicu Istarske županije Ana Marković Kolić.

"Vjerujemo da mnogi uviđaju u radu gradske uprave nedostatnu transparentnost i odgovornost te neracionalnost i neefikasnost u javnom investiranju i trošenju javnog novca. Takav je odnos i prema sveukupnoj javnoj imovini. To kao posljedicu ima brzorastuću korupciju i nepotizam te beznadnu gospodarsku situaciju koja je najbitniji razlog jada svih naših sugrađana", navode iz HSP AS-a.

Društvo tužnih ljudi i društvo sretnih ljudi, smatraju u HSP AS-u, razlikuje se po vlasti koja njima i društvenim potencijalima upravlja." Jedni imaju takvu vlast koja za posljedicu ima očajne ljude bez vjere u razvoj, dok drugi imaju sretne ljude stalno okrenute perspektivi rasta i razvoja", rečeno je prigodom osnivanja pulske podružnice.

"Želimo najiskrenije i veliko dobro našem gradu i znamo da to možemo ostvariti. S toga pozivam sugrađane i sugrađanke da u nama prepoznaju iskrene i dobre ljude koji će naš grad učiniti nama na ponos. HSP AS je izbor i put kojim ćemo to ostvariti", poručuju iz HSP dr. Ante Starčevića.

Ana Kolić Marković kandidatkinja za istarsku županicu
Ana Kolić Marković kandidatkinja za istarsku županicu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa