Jakovčić: Temeljne vrijednosti koje IDS promiče posljednjih 20 godina nema potrebe mijenjati

0
24. Sabor Istarskog demokratskog sabora
24. Sabor Istarskog demokratskog sabora

„U politici ne opstaju ni najjači ni najpametniji. Opstaju oni koji su spremni za promjene u okruženju. Za nas u IDS-u to su promjene u politici“ izjavio je 23. ožujka predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić na 24. Saboru Istarskog demokratskog sabora.

Predsjednik IDS-a je istaknuo da temeljne vrijednosti koje IDS promiče posljednjih 20 godina nema potrebe mijenjati, ali da su strateške promijene nužne. Promjene u personifikaciji osoba koje će ubuduće nosisti naš program i koji će nas zastupati.

"IDS danas nudi nove kandidate, nove snage, počevši od kandidata za istarskog župana, za gradonačelnika Umaga, načelnice Fažane, itd.", istaknuo je Jakovčić. Komentirajući događanja u posljednjim mjesecima na političkoj sceni u Istri, Jakovčić je kazao da će građani dati sud o tome da li je bilo potrebno narušiti političku stabilnost u Istri, da li je bilo moralno napadati i rušiti IDS, pogotovo kada se zna da IDS iskreno podržava Vladu.

"Na parlamentarnim izborima posijali smo velika očekivanja koje nismo uspjeli u potpunosti ispuniti i preuzimamo, kao članovi Vlade, odgovornost za obveze koje smo dobili", kazao je predsjednik IDS-a dodavši da će IDS nastaviti raditi najbolje što zna preko ministra turizma i obvezu koju smo dobili u cestogradnji. Predsjednik IDS-a se osvrnuo i na nadolazeće izbore za Europski parlament, kao i regionalne i lokalne izbore u svibnju 2013.

"Okupili smo ljude koji čine tim koji će se sutra brinuti za nas u Europskom parlamentu, tim nezavisnih i vrlo uspješni i kompetentnih ljudi", zaključio je Jakovčić. "Prepoznavajući potrebu za promjenama i da Istru počinju voditi novi ljudi, s novim idejama, prepoznavajući potrebu promjena u našim općinama i gradovima, uvjeren sam da će IDS biti ponovno nagrađen. Onaj tko ne zna svoje mjesto pod suncem odvraća ljude od politike", zaključio je predsjednik IDS-a.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić je istaknuo da ulazak u veliku europsku obitelj gdje su Istra i Hrvatska uvijek pripadale, predstavlja veliku šansu za Istru. "Nedavno sam bio u radnom posjetu u Bruxellesu, i nažalost moram reći da Hrvatska nije najbolje pripremljena za EU fondove. Međutim, mi u Istri smo spremni, o tome govori činjenica da smo i po tom pitanju najuspješnija regija u Hrvatskoj, kazao je Miletić.

Govoreći o lokalnim izborima, Miletić je naglasio kako ovi izbori nisu odlučujući. Ovi izbori su presudni. "Odlučivat će se o budućnosti naše Istre, da li će se poštivati Prostorni plan Istarske županije", kazao je Miletić dodajući da će se odlučivati između ostalog  i da li će TE Plomin biti na plin i da li će naši građani plaćati porez na branje šparoga, da li će Elektroistra sutra biti Elektroprimorje... da li će se u konačnici o Istri odlučivati u Istri ili u nekom drugom centru.

"Uvjeren sam da Valter Flego neće morati pitati za mišljenje izvan Istre.  Politički Zagreb, neovisno o tome tko je na vlasti, poštivat će Istru u onoj mjeri u kojoj se sami izborimo za to", kazao je Miletić. "Ljudi od nas ne očekuju nove podijele. Ono što naši sugrađani najviše očekuju je naše zajedništvo i istarska solidarnost", zaključio je potpredsjednik IDS-a pozivajući sve da izlaze na ove presudne izbore za budućnost Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa