Pulska knjižnica: Od 25. ožujka izložba radova iz opusa Bruna Mascarellija

0
Foto: TZ Grada Rovinja
Foto: TZ Grada Rovinja

U Mjesecu frankofonije Gradska knjižnica i čitaonica Pula predstavlja izbor radova iz bogatog opusa Bruna Mascarellija, slikara dobitnika najviših francuskih priznanja za doprinos u kulturi.
Izložba se otvara u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula 25. ožujka u 18 sati pod nazivom „Život između Pariza i Rovinja - izbor slikarskih radova“.
Bruno Mascarelli rođen je 1926. u Sarajevu. U Banja Luci završava Gimnaziju, a potom upisuje studije likovnih umjetnosti na Akademijama u Zagrebu i Beogradu nakon čega se nastanjuje u Rovinju i započinje živu izlagačku djelatnost. Oko sebe okuplja široki krug kolega slikara iz Istre, Rijeke kao i kolege s kojima se družio za vrijeme studija. Zajedno s Zorom Matić i Slobodanom Vuličevićem osniva Zavičajni muzej Grada Rovinja. Utemeljitelj je "Rovinjske škole", grupe umjetnika iz koje je niknula i "Likovna kolonija Rovinj".
Početkom šezdesetih seli najprije u Milano, a potom u Pariz. Izlagao je u brojnim galerijama i muzejima u zemlji i svijetu, a za svoj je rad višestruko nagrađivan i pohvaljivan. Ostaje trajno vezan i vjeran svojoj rovinjskoj adresi i aktivnostima vezanim uz „Likovnu koloniju Rovinja".
Godine 2006. tiskana mu je monografija i dodijeljena Nagrada za životno djelo.
Danas Bruno živi između Pariza i Rovinja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa