Je li bitno da su načelnici i gradonačelnici obrazovane osobe? (anketa)

0
Od svih investicija najvažnija je upravo investicija u obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala
Od svih investicija najvažnija je upravo investicija u obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala

Hrvatska kao zemlja znanja, krilatica je koja svako malo iz usta ponekog političara izleti u javnost. Prema riječima Valtera Flega, IDS-ovog kandidata za župana, mladi su najvrjedniji resurs Istre i od svih investicija najvažnija je upravo investicija u obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala.

"Samo s ulaganjem u mlade i znanje Istra će moći napredovati i razvijati se s ciljem da dostignemo standard najrazvijenijih europskih regija", kazao je Flego u Umagu, prilikom predstavljanja svog programa.

"Novo vrijeme traži obrazovane i stručne ljude", poručili su iz IDS-a svojim bivšim kolegama pri njihovom izlasku iz stranke. Izborom Marka Ljubešića, profesora na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, za kandidata za načelnika Svetog Lovreča, svoj su stav i dokazali, no pitanje je li Ljubešić smo iznimka ili će postati pravilo da se na mjesta načelnika i gradonačelnika biraju obrazovane osobe. IDS u tom slučaju također kao prednost može istaknuti obrazovanijeg i stručnijeg Flega pred, primjerice, protukandidatom Kajinom.

Komentirajući na našem portalu članak , čitatelj je upitao "ča je to generalna politika IDS-a ili izdvojeno mišljenje Porečana? Jer, diplomirani urbanistički mehaničar Mijandrušić 'juri' po svoj 4. mandat, a skretničar - enolog Krulčić po drugi". Uz to, dodao je zanimljivu opasku o tome kako će se u Pazinu na izborima za gradonačelnika konfrontirati etnolog (Blagonić) i enolog (Krulčić).

Da bi motivirali mlade da ulažu trud, vrijeme i novac u stjecanje znanja, potrebno je da im pokažemo da se takve investicije cijene, odnosno da su isplative. O tome, koliko cijene obrazovanost i stručnost, stranke moraju pokazati odabirom svojih predstavnika i kandidata.

O tome cijene li birači obrazovanost i stručnost i kakvu će poruku poslati svojim mladima, vidjet će se u svibnju nakon lokalnih izbora? Na pitanje jesu li uopće obrazovanje i stručnost bitni za obavljanje funkcija župana, načelnika i gradonačelnika možete odgovoriti u priloženoj anketi. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa