zatvaraju se ulice

Počeli opsežni cestovni radovi u Puli

0
Radovi na Fažanskoj
Radovi na Fažanskoj

Danas su započeli veliki infrastrukturni radovi na Fažanskoj cesti i Valturskoj ulici kojima će se dugoročno doprinijeti poboljšanju kvalitete infrastrukture i osigurati pouzdaniji sustav odvodnje.

Naime, radovi na Fažanskoj cesti dio su velikog infrastrukturnog projekta Aglomeracija Pula Sjever koji obuhvaća unapređenje komunalne infrastrukture na širem području, a aktualni radovi uključuju izgradnju više od 10.000 metara kanalizacijskih cjevovoda proširenja sekundarne mreže naselja Štinjan i Valdenaga. Osim toga, u sklopu radova na sustavu vodoopskrbe izgradit će se otprilike 4.500 metara novih vodoopskrbnih cjevovoda u naselju Štinjan te 2.200 metara novih vodoopskrbnih cjevovoda u naselju Valdenaga.

Ukupna vrijednost radova na proširenju i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta Aglomeracija Pula Sjever iznosi 28.741.749 eura bez PDV-a, a radove izvodi slovenska tvrtka Godina.

 

Osim radova na sustavu sanitarne odvodnje i vodoopskrbe, na dionici od skretanja za Hidrobazu u dužini od otprilike 500 metara u smjeru Pule, izvodit će se i radovi na izvanrednom održavanju županijske ceste, za što je investitor Županijska uprava za ceste Istarske županije, a radove će izvoditi tvrtka Cesta. Vrijednost navedenih radova iznosi 704.000 eura bez PDV-a, od čega Grad Pula sudjeluje s iznosom sufinanciranja od 224.000 eura, a u investiciju će se uključiti i društva Plinara i Elektroistra Pula – HEP ODS.

U planu je i nastavak radova na preostalih 500 metara dionice u smjeru Pule do raskrižja sa Štinjanskom cestom, a radovi bi trebali biti gotovi u travnju 2025. godine, odnosno prije početka turističke sezone.

Podsjetimo, zbog radova Fažanska cesta bit će zatvorena od raskrižja sa Štinjanskom cestom pa sve do skretanja za Puntiželu, odnosno raskrižja kod pekare Vilson. Za vrijeme trajanja radova organizirani su obilazni pravci i prometnice za stanovnike općine Fažana i okolice putem Galižanske ceste, kojom će vozači moći nastaviti dionicom E75 i Vodnjanskom cestom do Pule. Kao drugi smjer obilaska, promet će biti omogućen i Puljskom cestom, uz nepromijenjenu dionicu sve do skretanja za Hidrobazu u smjeru Pule. Obilazak dijela Fažanske ceste koji se zatvara za promet preusmjerava se preko Ulice Šurida, Ulice Baližerka te Štinjanske ceste. Raskrižje Fažanske i Štinjanske ceste ostaje otvoreno tijekom ove faze radova.

Radovi na ovoj dionici će dugoročno doprinijeti poboljšanju kvalitete infrastrukture i osigurati pouzdaniji sustav odvodnje za sve stanovnike ovog područja, te se građani mole za razumijevanje tijekom trajanja radova.

Osim radova na Fažanskoj cesti, danas su krenuli i radovi na rekonstrukciji Valturske ulice. Zajednički je to projekt Grada Pule i Vodovoda u sklopu kojeg će se rekonstruirati 600 metara ove frekventne prometnice od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom i Ulicom Jurja Žakna.

Radovi u Valturskoj

Rekonstrukciju prometnice, uređenje obostranih nogostupa duž prometnice, u dijelu zahvata uređenje parkirnih mjesta za osobne automobile i motocikle, mjestimično uređenje zelenih otoka s rekonstrukcijom oborinske odvodnje, javnu rasvjetu i izgradnju elektroničke kabelske kanalizacije financirat će Grad Pula. Vodovod je naručitelj rekonstrukcije i izgradnje odvodnje sanitarnih otpadnih voda i vodovodne mreže.

Podsjetimo, Grad Pula proveo je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji Valturske ulice u Puli – od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom ulicom i Ulicom Jurja Žakna, za naručitelja  Grad Pulu i Vodovod Pula d.o.o. te je odabrana pulska tvrtka Cesta kao jedini ponuditelj. Vrijednost ugovorenih radova iznosi  1.801.729 eura bez PDV-a, odnosno 2.252.161 euro s PDV-om, dok je očekivani dovršetak radova u ožujku 2025. godine.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa