Jakovčić: Moja lista za EU parlament nije tim za jednokratnu upotrebu

0
Ivan Jakovčić (Foto: Arhiva)
Ivan Jakovčić (Foto: Arhiva)

Svoju nestranačku listu za Europski parlament predstavio je u Osijeku Ivan Jakovčić zajedno sa svojom kandidatkinjom, osječkom akademkinjom Vlastom Piližotom, piše Večernji list.

"Nećemo biti predstavnici političkih stranaka. U fokusu će nam biti projekti za razvoj Hrvatske", najavio je Jakovčić dodajući kako će imati vrlo konkretne programe. Fokusirat će se, između ostaloga, na projekt onečišćavanja okoliša u Slavonskom Brodu. U Baranji će se sastati ovoga vikenda s vinogradarima te predstavnicima mađarske nacionalne manjine.

"Ovo nije tim za jednokratnu upotrebu. Namjeravam ga i dalje širiti s kompetentnim ljudima. Dok je akademkinja, koja je prva na listi na sebe preuzela sektor hrane i proizvodnje, druga je dr. Nela Sršen koja će se baviti zdravstvom. Osobno imam veliko političko iskustvo, pa zajedno to može biti dobitna kombinacij", poručio je Jakovčić. Akademkinja Piližota napomenula je kako je prihvatila poziv za listu, a da se prethodno nije susrela s Jakovčićem ni bilo kako s njim kontaktirala.

"Ne bježim ni od kakvog posla. Ovo je za mene izazov, a svojim znanjem i iskustvom doprinijet ću koliko bude trebalo", rekla je ona. Odgovarajući na novinarski upit je li im ovo prvo predstavljanje liste za Europski parlament, Jakovčić je napomenuo kako je dolazak u Osijek, Slavoniju i Baranju dio predizborne kampanje, ali će se vratiti kako bi predstavili svoje kandidate, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa