Damir Frane Kajin sa suradnicima kod predsjednika Josipovića

0
Kajin sa suradnicima na primanju kod Josipovića
Kajin sa suradnicima na primanju kod Josipovića

Ispred koalicije SDP-a HSU, HSLS, SDSS-a Damir Kajin je, zajedno s Ivanom Herakom, Brankom Ružićem i Marinom Folom, 14. ožujka, bio primljen kod predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

"Razgovor je vođen oko političkih aktualnosti vezanih uz najnovije događaje u Istri i Hrvatskoj te oko dijelova našega programa kojeg smo mu ovom prilikom prezentirali. Predsjednik Josipović odvojio je značajan dio svog vremena za ovaj susret, a baš je trenutak prije toga čestitao novom Papi na izboru. Jednako tako nadam se da će naši prelati u duhu socijalnog nauka crkve slijediti južno američke biskupe socijaliste", navodi Kajin u priopćenju.

Kajin je također naveo kako ga u vezi jučerašnjeg imenovanja novoga Pape Franje I izuzetno raduje činjenica da je novi Papa uzeo ime po skromnom svecu Sv. Franji Asiškom i postao prvi Papa s tim imenom. "Naime, i moje krsno ime je isto Frane po nonetu Franetu Kajinu iz Kajini. Vjerujem da bi za njega zasigurno u konklavi digao ruku i moj šef kluba Don Ivan Grubišić što govori da će izbor novoga Pape crkvu vratiti svojoj iskonskoj brizi za najpotrebnije, koji su uvijek i bili temelj crkve na ovim prostorima", istaknuo je Kajin u priopćenju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa