Kodan: Novo vrijeme traži obrazovane i stručne ljude, a Pino staklar i Miro Tripar to nisu

0
Sjedište gradske uprave u Poreču
Sjedište gradske uprave u Poreču

„IDS će prihvatit zahtjev za istupanjem iz stranke od Pina staklara i Mira Tripara te im se IDS ovim putem zahvaljuje na svemu što su učinili za stranku. Vjerujemo da su činili najbolje što su znali i mogli“, stoji u priopćenju porečkog IDS-a povodom najave izlaska iz stranke Josipa Pina Bratulića i Mire Trippara.  

„Međutim, pred nama je novo vrijeme kada više nije dovoljna samo ljubav prema gradu i želja da se nešto napravi, nego pored navedenog, treba imati i znanje, kvalifikacije i sposobnost da se učini nešto novo. Pred nama je novo vrijeme, vrijeme puno izazova, čeka nas ulazak u EU što zahtjeva stručne i sposobne ljude koji imaju znanje i sposobnosti upravljanja i snalaženja u novim okolnostima.

Politika postaje složenija, programi konkretniji, a rezultati mjerljiviji i jasno nam je da se gore spomenuti ne snalaze u novim okolnostima te traže povratak na staro.

Svjesni smo i činjenice da se gore navedeni spremaju izaći s nezavisnom listom na ove izbore te ovo javno istupanje iz stranke koriste za skretanje pozornosti javnosti na sebe i vlastitu promociju budući da nemaju konkretnih ideja i programa kojim bi postigli isto.

IDS neće do kraja izbora komentirati ulaske i eventualne izlaske nekih pojedinaca iz stranke jer to smatramo normalnim za unutarstranačku dinamiku. IDS u Poreču je stabilan i snažan.

U ovom trenutku brojimo više od 850 članova što nas čini drugom po snazi podružnicom unutar IDS-a. Samo ovaj tjedan zahtjeve za učlanjenjem podnijelo je 10 novih članova, od kojih je 9 mlađe od 30 godina, 4 imaju visoku stručnu spremu, jedan je student, a posebno veseli što je 6 zahtjeva stiglo od pripadnica nježnijeg spola.

Imajući sve izneseno u vidu, IDS će u predstojećem razdoblju, do lokalnih izbora, koristit medijski prostor za predstavljanje konkretnih programa i rješenja za probleme građanki i građana Poreča, a ne za vrijeđanje i omalovažavanje bivših kolega“, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Eđidio Kodan, predsjednik porečke podružnice IDS-a.

Nakon Viviode IDS napuštaju Josip Pino Bratulić i Miro Trippar

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa