U Pazinu predstavljen projekt Odaberi sport

0
Predstavljanje projekta - nogomet
Predstavljanje projekta - nogomet

"Bavio sam se nogometom, bavio sam se košarkom, a danas igram tenis" kazao je gradonačelnik Renato Krulčić u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, 14. ožujka, prilikom prezentacije projekta Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije „Odaberi sport“. Pazinski gradonačelnik istaknuo je također kako su najbolji promotori grada upravo njegovi sportaši.

Naime, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija provode navedeni projekt diljem Hrvatske. Cilj projekta je motiviranje djece za bavljenje sportom, odnosno uključivanje čim većeg broja djece u sportske klubove i društva. Opći, kratkoročni cilj bio bi poticanje cjelokupnog  psihofizičkog razvoja djece, a dugoročno, stjecanje korisnih navika življenja te ljubav prema sportu i tjelesnom vježbanju.

Uz razvoj samopouzdanja, samostalnosti, motiviranosti, upornosti i strpljivosti koje donosi bavljenje sportom, važnu ulogu ima i prevencija pretilosti i dijabetesa, koji se sve češće pojavljuje kao problem kod velikog broja današnje djece.

Gradonačelnik Renato Krulčić
Gradonačelnik Renato Krulčić
Ovim programom nastoji se djeci približiti sport, te im dati što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja kako bi se nakon prikazanog čim više djece, koja već nisu uključena u neku sportsku aktivnost, uključilo u sustav sporta.

Jednosatnim programom djeca su upoznata s osnovama košarke, nogometa, rukometa, odbojke i karatea. Predstavnici pazinskih sportskih klubova demonstrirali su osnove pojedinog sporta, odnosno odradili kratak prikaz treninga u trajanju od po pet do deset minuta.

Demonstratori su biti učenici osnovne škole koji već jesu uključeni u sustav treninga. Djeca su demonstriranje pratila aplauzima, čime su podržali svaki postignuti gol ili koš. Najveće zanimanje i znatiželju djece izazvalo je demonstriranje karate borbe.

U sklopu prezentacije Hrvatski olimpijski odbor donirao je opremu vrijednu 15 tisuća kuna za potrebe osnovnoškolske i vrtićke djece. Organizatori su Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska olimpijska akademija, Grad Pazin, Sportsko rekreacijsko društvo Sport 4+ iz Pazina i tvrtka Ghia sport d.o.o. iz Pazina (službeni partner HOO-a), a suorganizatori su Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin i Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin. (D.T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa