U Pomeru se gradi nova vodovodna mreža, prometnica, odvodnja, rasvjeta i nogostup

0
Načelnik Buić u obilasku gradilišta
Načelnik Buić u obilasku gradilišta

"U naselju Pomer počelo izvođenje nove vodovodne mreže u staroj jezgri u dužinu od 342 metara. Planirani iznos radova je 298 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno 373 tisuće kuna s PDV om. Rok za izvođenja radova je 45 dana. Izvođač je tvrtka Vintijan d.o.o. iz Vintijana. Planirani završetak radova je 20. travnja 2013. godine", podaci su koje je iznio na današnjoj press konferenciji u Pomeru, načelnik Općine Medulin Goran Buić.

U Pomeru počeli radovi na izgradnji nove prometnice, oborinske i fekalne odvodnje, javne rasvjete i nogostupa.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić otvorio je radove na izgradnji prometnice u Pomeru. Izvođač radova je pulska tvrtka Cesta d.o.o. Pula. Vrijednost ugovora je 1,8 milijuna kuna vez PDV-a. Planirani rok za završetak radova je kraj svibnja.

Danas je započelo izvođenje radova koji su nužni za organizaciju gradilišta i otvaranje cjelokupne površine na kojoj se izvode radovi. Najprije će se radovi odvijati bez potpunog zatvaranja ceste, a po početku izvođenja radova na oborinskoj i fekalnoj kanalizaciji prometnica će se zatvarati po dionicama. Voditi će se računa o tome da se omogući pristup objektima barem sa jedne strane u režimu gradilišnog prometa.

Načelnik Općine Medulin izjavio je da je današnji dan povijesni za mjesto Pomer, jer je i službeno započela izgradnja fekalne mreže koja će biti završena do rujna 2014. godine. Ujedno je zamolio stanovnike za strpljenje i uvažavanje izvođača za vrijeme radova. Nadzorni inženjer gradilišta je Ervin Bonaca iz pulske tvrtke Via ing d.o.o. iz Pule. Voditelj gradilišta je Ivan Fabris iz Pulske tvrtke Cesta d.o.o. iz Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa