IDS-ova inicijativa: Potpisi za šparoge, institucije i Europu na istom stolu

0
na istom stolu tri papira za potpis
na istom stolu tri papira za potpis

Kao što je i nedavno najavljeno IDS je započeo s prikupljanjem potpisa u okviru akcije pod nazivom "Pravo na naše". Naime, IDS je pokrenuo akciju prikupljanja potpisa na predstavku Vladi RH kojom traži istarske institucije ostanu u Istri, istovremeno pokrenuo i peticiju protiv "nameta" od 50 lipa na branje šparoga.

Naravno, treba pohvaliti svaku inicijativu koja podupire borbu za prava građana, no pitanje je koliko je opravdano tražiti ukidanje nameta na šparoge, a ostaviti onaj na branje kestena, gljiva i drugih šumskih plodova.

Povrh priče o šparogama, zanimljivo je kako na medijskoj konferenciji na kojoj su Marin Grgeta i Edi Gobo najvili akciju "Pravo na naše", nije bilo govora o skupljanju potpisa za nezavisnu listu Ivana Jakovčića za Europski parlament.

Unatoč tome što nije bilo najavljeno, nenadano se na istom banku našla tri papira za potpise, već spomenuti protiv centralizacije, onaj protiv nameta za šparoge i onaj za nezavisnu listu Europa za sve.

Dobar trik IDS-a, ušteda na prostoru ili tek slučajnost, ne znamo, no u svakom slučaju, ako želite da institucije ostanu u Istri, da branje šparoga ostane besplatno i uz to podržati kandidaturu Ivana Jakovčića za Europski parlament, sve to možete učiniti na istom mjestu. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa