Zajednica Talijana u Puli podržava IDS-HNS

0
Valter Boljunčić, Boris Miletić, Tamara Brussich i Fabrizio Radin
Valter Boljunčić, Boris Miletić, Tamara Brussich i Fabrizio Radin

„Ponosan sam što je, u dosadašnjem radu, Pula isticana kao svijetli primjer poštivanja ljudskih prava, ne samo na području Republike Hrvatske, već i u široj regiji“, izjavio je 14. ožujka potpredsjednik IDS-a Boris Miletić na potpisivanju Sporazuma o suradnji na predstojećim lokalnim izborima za Grad Pulu između koalicije IDS-HNS i Zajednice Talijana.

Sporazum o suradnji na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Pule i za izbore za gradonačelnika i njegovog zamjenika, potpisali su predsjednik Gradske organizacije IDS-a Pula Valter Boljunčić, potpredsjednik IDS-a Boris Miletić, predsjednik Zajednice Talijana Fabrizio Radin i predsjednica Skupštine Zajednica Talijana Pula Tamara Brussich.

"Koalicija je dogovorena i potpisana Sporazumom o nastupu na lokalnim izborima", naglasio je potpredsjednik IDS-a Boris Miletić dodajući da vjeruje kako je dosadašnjim radom opravdao pruženo povjerenje te da je rezultat ovog rada glavni razlog nastavka podrške Talijanske Zajednice u kandidaturi za novi mandat gradonačelnika. "Moja vrata su uvijek bila otvorena za sve građane Grada Pule, a prema pripadnicima manjine uvijek sam imao poseban senzibilitet", zaključio je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

"Sporazum predstavlja logičan slijed dosadašnje politike IDS-a, i to ne samo u Puli nego u cijeloj Istri", kazao je Valter Boljunčić te nadodao: "IDS se uvijek zalagao za poštivanje ljudskih prava, a to se prije svega odnosi na poštivanje prava svih nacionalnih zajednica. Suživot, multietničnost i pravo na dvojezičnost predstavljaju nešto više od jednog potpisa, a u Istri oni su ukorijenjeni u načinu života".

IDS je uvijek bio snažan zagovornik takve politike te smatramo da nije čudno što su Istra i Pula prve u svim istraživanjima po pitanju poštivanja ljudskih prava i transparentnosti, zaključio je Boljunčić.

Fabrizio Radin je kazao da Zajednica Talijana pristupa današnjem potpisivanju sa stalnim partnerom IDS-om i koalicijskim partnerom HNS-om. Naglasio je kako je partnerstvo s Istarskim demokratskim saborom bilo uspješno, a u praksi je sve funkcioniralo pozitivno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa