Dvojica mladića ukrali 13 kilometara žice uz prugu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Buzetska i pazinska policija su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom  s područja Velike Gorice i 21-godišnjakom iz Rijeke utvrdili osnove sumnje da su počinili tri kaznena djela krađe.

Naime, mladiće su policijski službenici zatekli 13. ožujka oko 1 sat kako se kreću po željezničkoj pruzi, iz smjera Huma prema Lupoglavu. Dvojica 21-godišnjaka nosila su kolutove s ukupno 4000 metara bakrene žice, za koju je utvrđeno da su je neposredno prije zatjecanja ukrali sa željezničke pruge.

U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su mladići  počinili još dva kaznena djela krađe. Prvo su tijekom noći s 3. na 4. ožujka sa željezničke pruge Buzet-Pula u blizini mjesta Erkovčići ukrali oko 5300 metara žice, a potom su s iste pruge u blizini mjesta Hum tijekom noći sa 6. na 7. ožujka ukrali još 3400 metara žice. Time su tvrtku iz Ogulina oštetili za više desetaka tisuća kuna.

Obojica mladića su  noćas privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa