Policija: Naše vozilo bilo je parkirano u skladu sa zakonom

0
Snimio čitatelj
Snimio čitatelj

Policijska uprava Istarska reagirala je na tekst koji smo 11. ožujka objavili na našem portalu, u kojem smo prenijeli reagiranje čitatelja na nepropisno parkirano policijsko vozilo. U reagiranju se podsjeća na zakonske odredbe koje propisuju mogućnost da vozila policije, vodeći računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu, budu izuzeta od primjene kažnjivih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, članak 150. citiranog zakona propisuje da se na vozila policije u obavljanju službenih zadaća ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine, prelaženju iz trake u traku, o poštivanju prometnih zakona i zaustavljanju i parkiranju te zabrani upotrebe mobitela.

„U slučaju na koji se Vaš čitatelj poziva, policijski službenici Policijske postaje Labin, obavljali su službene zadaće u sklopu kojih su obilazili ugostiteljske objekte u Starom gradu Labinu poradi nadzora točenja alkoholnih pića djeci i maloljetnicima i nadzora nedozvoljenih noćnih izlazaka mladih sukladno članku 95. Obiteljskog zakona, a radnjom nepropisnog parkiranja nisu ugrozili druge sudionike u prometu.

Zahvaljujemo Vašem čitatelju na ukazanom ali kako se u članku eksplicitno navodi da policijski službenici čine prekršaj, a to narušava ugled policije, smatrali smo potrebnim obrazložiti policijsko postupanje te Vas zamoliti da objavite demanti“, stoji u reagiranju kojeg potpisuje Nataša Vitasović, voditeljica Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću. (N.Č.)

A tko će policiju kazniti za nepropisno parkiranje?

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa