Predsjedništvo IDS-a jednoglasno prihvatilo Darka Lorencina za novog ministra turizma

0
Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a
Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a

Darko Lorencin je kandidat IDS-a za ministra turizma, a Ratomir Ivičić kandidat za njegovog zamjenika, potvrđeno je jednoglasno na danas održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a.

"Ovo je dobitna kombinacija. Nađena je forma da privatni sektor ima svoj značajan izražaj u Ratomiru Ivičiću, a političku liniju predstavljat će Darko Lorencin", istaknuo je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Jakovčić je kazao kako Lorencin i Ivičić uživaju punu podršku Predsjedništva IDS-a te zamolio sve da podrže njihovu kandidaturu. "Dobro je da na čelu tako važnog Ministarstva bude čovjek iz naše stranke", kazao je Jakovčić.

Komentirajući izjavu premijera Zorana Milanovića da je IDS na čelu sa Jakovčićem zaslužan za uspješno brendiranje Istre, Jakovčić je podsjetio da je Lorencin zaslužan za razvijanje agroturizma u Istri, kao i da je Lorencin uspješno vodio Istarsku razvojnu agenciju (IDA) 12 godina te da je ona postala najuspješnija razvojna agencija u Hrvatskoj.

U tom kontekstu, uvjeren je predsjednik IDS-a, privatni sektor dočekat će dobro novog ministra turizma. Na kraju, zaključio je da Ratomir Ivičić uživa također podršku istarskog gospodarstva, kao i podršku Istarskog demokratskog sabora iako nije član IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa