Potpisan sporazum o sufinanciranju pazinske sportske dvorane

0
Renato Krulčić i Ivan Jakovčić
Renato Krulčić i Ivan Jakovčić

"Radujem se kada sam u situaciji da mogu, kao župan, pomoći Pazinu. Kao čovjek koji je dugo živio u Pazinu, želim reći da će ova dvorana bit sjajna, ne samo za tjelesni odgoj školske djece, već i za mnoge generacije iznimno darovitih sportaša koje Pazin ima, naročito košarkaša. Pazin je rasadnik sportaša, a košarku ističem, jer sam niz utakmica košarke, nekad,  kao Porečan, igrao protiv Istraplastike", kazao je istarski župan Ivan Jakovčić, 13. veljače  u Pazinu, prilikom svečanog potpisivanja Sporazuma između Grada Pazina i Istarske županije o sufinanciranju otplate kredita za izgradnju školsko-gradske sportske dvorane.

Sporazum su u Velikoj vijećnici Grada Pazina potpisali Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina i Ivan Jakovčić, župan Istarske županije.

"Površina objekta je 2900 četvornih metara, dvorana je trodijelna, polivalentna i bit će izgrađena iza zgrade srednje škole za što je grad osigurao zemljište, pripremao dokumentaciju i natjecao se za sredstva", kazao je Krulčić opisujući ukratko objekt i tijek razvoja projekta. Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije gradnju dvorane sufinancirati će nepovratno s ukupnim iznosom od 9,8 milijuna kuna.

Izgled dvorane
Izgled dvorane
Sveukupna procijenjena vrijednost izgradnje je 28,2 milijuna kuna, a sredstva su planirana u proračunu za 2013. i 2014. godinu. Upravo za preostali dio iznosa, Grad Pazin i Istarska županija potpisali su Sporazum o sufinanciranju otplate kredita za izgradnju dvorane.

Krulčić je kazao kako je pokrenut postupak javne nabave te kako je za izvođača radova izabrana zajednica ponuda MIPCRO d.o.o. i Geoizmjera. "Početak radova očekuje se krajem travnja, a završetak se planira za 2014./2015. školsku godinu", kazao je.

"Razlozi zbog kojih smo se odlučili za gradnju dvorane u sklopu srednje i osnovne škole je prvenstveno stvaranje boljih uvjeta za rad u tjelesnom odgoju tih škola", rekao je Krulčić i dodao kako je dvorana namijenjena učenicima Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, ali i za raznim sportskim udrugama i klubovima te programima i manifestacijama. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Potpisivanje Sporazuma
Potpisivanje Sporazuma

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa