Održano tradicionalno druženje članova pazinskog DTI-a

0
Druženje je iskorišteno za promociju projekta "Pjesnici u gostima"
Druženje je iskorišteno za promociju projekta "Pjesnici u gostima"

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, u ugostiteljskom objektu ''Bani'', održano je peto po redu druženje članova, njihove pratnje i gostiju pazinskog Društva tjelesnih invalida.

Kako je Društvo sa svojom literarnom grupom ove godine započelo s projektom ''Pjesnici u gostima'', ovo je druženje iskorišteno za svojevrsnu promociju tog projekta, pa je članovima i gostima upriličena poetska večer, na kojemu su uz članove literarne grupe Društva, Ester Fatur-Grgurić, Petru Kurelović, Mateu Milanović i Vilima Močiboba, svoju poeziju kazivale i njihove gošće, pjesnikinje, Ana Krnjus i Mirjana Krsnik, dok je za tu prigodu, poeziju voditelja literarne radionice, Dragana Gortana, kazivala gospođa Pavita Jelinčić, a jednu je pjesmu odrecitirao i gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić.

U samom je uvodnom dijelu prisutne pozdravila Ester Fatur-Grgurić te najavivši pjesnike i gošće, prepustila riječ predsjedniku Društva, Gracijanu Turčinoviću, koji je prisutne upoznao s bitnim događanjima u prethodnoj godini, o planovima Društva kao i o izboru novog predsjedništva i tijela Društva koje je birano za naredno četverogodišnje razdoblje.

Na uvodnu se riječ nadovezao gradonačelnik grada Pazina, Renato Krulčić, koji je istaknuo da će grad Pazin i u budućnosti biti pokrovitelj projekata DTI-a te zaželio uspješan rad Društvu.

Treba napomenuti da, uz grad Pazin, projekt ''Pjesnici u gostima'' sponzoriraju još općine Motovun, Karojba, Tinjan, Sv. Petar u Šumi, Cerovlje, Lupoglav, Gračišće, a porečki je Lions Club svojom donacijom učinio projekt ostvarivim.

Nakon jednosatnog programa, u kojemu su svaki nastup nagrađen pljeskom zadovoljne publike, nastupio je stari znanac i prijatelj pazinskog DTI-a, pulski glazbenik Erik Balija, koji je svojim repertoarom sastavljenim od evergreena, ali i autorskih pjesama, uljepšao večer. Glazbenom se programu priključila mlada supetarska pjevačica Dona Zović otpjevavši nekoliko pjesama, koja kao i Balija prati DTI Pazin na svim važnijim događanjima.Sve su žene te večeri darivane maćuhicama Agrovrta Valenta.

Recitirao je i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić
Recitirao je i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa