Manjadvorci: Wolf i Stefano Osip potukli konkurenciju u daljinskom jahanju

0
U Manjadvorcima je održan Endurance cup
U Manjadvorcima je održan Endurance cup

Najtrofejniji istarski riđan osmu godinu zaredom potvrđuje svoju nadmoć u daljinskom jahanju. U prvom kolu Croatia cupa održanog u Manjadvorcima Wolf i mladi, ali već vrlo iskusan jahač  juniorske kategorije, Stefano Osip pomeli su konkurenciju s razlikom od 40 minuta. Galopirali su 90 kilometara na kojih se usudilo prijaviti svega pet jahača od ukupno 34 natjecateljska para. Samo ta činjenica govori koliko je napora, truda i rada treba uložiti da bi konj i jahač uspješno završili ovako tešku dionicu. Wolf je ujedno Stefanu poklonio najveći dar za 15 rođendan koji su zajedno sa svojim klupskim kolegama slavili uz pobjedu. Mlada Laura Šapić iz KK Špar uspješno je završila utrku s konjem Zafro te zauzela drugo mjesto no s velikim zaostatkom za Wolfom.

U sjeni istarskog riđana ostali su i seniori koji su svoju dionicu od 90 kilometara sporije istrčali od Wolfa i Stefana za čak 40 minuta. Prvi je bio Marin Samardžić iz KK Ramarin na grlu Havasu . Drugo mjesto osvojila je Iva Lipovac iz KK Magušar na grlu Thor. Peti natjecatelj u ovoj najtežoj kategoriji odustao je na pola staze jer su veterinari, na čelu s Jelenom Smiljanec napravili izvrstan posao te su svakog konja za kojeg su procijenili da ne bi izdržao tempo utakmice izdvojili iz natjecanja. No KK Manjadvorci konkurenciji gotovo da nisu dali disati. Izgurali su ih i s prva tri klupska mjesta koja su osvojila upravo ekipe KK Manjadvoraca.

Slavilo se i na dionicama od 60 i 30 kilometara i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Zlato i srebro na 60 kilometara za KK Manjadvorce osvojile su Valentina Žgomba sa Safirom i Nika Družeta s Tadeni. Obje djevojke  natječu se svega drugu godinu no po uzoru na reprezentativku Petru Šebelić i Stefana Osipa koji s Wolfom godinama osvajaju medalje, Valentina i Nika od prvog dana prate ih u stopu. Treće mjesto na juniorskih 60 kilometara osvojio je Babić Fabijan na Šani iz KK Soko. U seniroima na istoj stazi slavili su  također KK Manjadvorci za koje su zlato odnijeli Goran Bijelić  s Daltonom. Srebrnu i brončanu medalju osvojili su Tea Biondić iz KK Ramarina i Sarah Uljanić iz KK Soko .

Najveći broj natjecatelja prijavio se na stazu od 30 kilometara što je i uobičajeno za početak sezone jer se konji tek uvađaju u natjecanja. Prva tri mjesta u juniorskoj kategoriji osvojili su Mihael Radola iz KK Capall, Lea Kotević iz KK Sv. Juraj Zagreb i Nino Radošević iz KK Furioso. KK Manjadvorci i u ovoj kategoriji slavili su brončanom medaljom koju je osvojio Sanjin Pliško iz KK Manjadvorci. Iskusna Petra Šebelić  iz KK Manjadvorci koja je ovom klubu donijela naviše odličja s Wolfom, ovoga puta Wolfa je s punim povjerenjem predala u ruke mladom Stefanu što se pokazala kao dobitna kombinacija.

Petra je imala drugu misiju – uvoditi mlade jahače kojima je ovo bio prvi nastup jašući mladu kobilu Hajnal koji je također uvodila u natjecanja. Svoje misiju uspješno je izvršila kao i njezina klupska kolegica Kosjenka Mikulčić koja je kao mentorica na postolje dovela već spomenutu Niku Družetu. Tajna KK Manjadvorci krije se u iskusnim seniorima koji juniorima bez zadrške prenose svoje znanje i iskustvo te potom zajedno kreću u osvajanje teških i iscrpljujućih kilometara no s velikim osmjesima na licu. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa