Lutka u Pazinu: Doris Pinčić, popularna Lara, u predstavi Mire Gavrana

0
U glavnim ulogama nastupaju Doris Pinčić i Robert Kurbaša
U glavnim ulogama nastupaju Doris Pinčić i Robert Kurbaša

Uz obilježavanje Međunarodnog dana žena Pučko otvoreno učilište u Pazinu organizira kazališnu predstavu „Lutka“ prema tekstu Mire Gavrana, najizvođenijeg suvremenog hrvatskog dramatičara u zemlji i inozemstvu u proteklih dvadesetak godina. Njegove predstave vidjelo je preko dva milijuna gledatelja širom svijeta. Gavranova „Lutka“ svjetsku je praizvedbu imala u lipnju 2012. u New Yorku na engleskom jeziku.

U ovoj komediji muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka počinje živjeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku je konstruirala znanstvenica nedugo nakon svog bračnog brodoloma, pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njim dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnog spola.

Priča nas postupno vodi prema katarzičnom i melodramatičnom završetku koji poziva na uzajamno razumijevanje žena i muškaraca. I glavni junak i gledatelji kroz predstavu osvještavaju da stvarni muško-ženski odnos ne može biti zamijenjen ni kupljenom ni virtualnom ljubavlju.

Predstavu je režirala Mladena Gavran, a u glavnim ulogama nastupaju Doris Pinčić i Robert Kurbaša, trenutačno naši najpopularniji glumci mlađe generacije. Scenu i kostime kreirala je Jasmina Pacek, a glazbu je skladao Elvis Stanić. Cijena ulaznica će u pretprodaji i prodaji na dan predstave biti 50 odnosno 60 kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa