Ostojić: Ne čudi me da se sada izvlači tema zemljišta u Balama

0
Zemljište nije moje, od šogorice je
Zemljište nije moje, od šogorice je

Projekt na lokaciji Škvačota u Balama je već više puta bio tema medijskih napisa zbog čega su poslove na projektu provjerile i nadležne institucije koje u proteklih osam godina - od 2004. do danas - nisu utvrdile nikakve nepravilnosti, navodi u priopćenju ministar turizma Veljko Ostojić i dodaje da očekuje od DORH-a, ako postoji ponovna prijava za ovaj slučaj, da ispita sve činjenice vezane uz ovaj projekt i da javnost čim prije izvijeste o rezultatima, piše Večernji list.

Ova se u Istri već prožvakana i tema izvlači iz naftalina „po potrebi“, a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnašam ne iznenađuje da se ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati, ističe ministar.

DORH istražuje Veljka Ostojića zbog kupnje zemljišta kraj Bala

- S navedenom transakcijom i aktivnostima sam bio upoznat i djelomično uključen s obzirom da se radi o obitelji moje supruge i mogu samo potvrditi da je obitelj postupala odgovorno u odnosu na sve sudionike navedenih radnji. Osobno nisam kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale, naglašava Ostojić.

- Navedenu lokaciju u Balama 2004. kupila je moja šogorica s idejom da poslovanje restorana i hotela „Vallsabion“ u Pješačanoj uvali, koji je vodila zajedno s mojom suprugom, a koji je bio prepoznat kao svojevrsni brand obiteljskog hotelijerstva, proširi na novi boutique hotel Vallsabion 2 na spomenutoj lokaciji. Općina Bale je sukladno strategiji razvoja općine 2006. donijela prostorni plan kojim se na navedenoj lokaciji dopušta isključivo turistička djelatnost s ciljem daljnjeg razvoja Bala kao turističke destinacije. U vrijeme kada je općinsko vijeće Bala izglasalo prostorni plan od 11 vijećnika, njih 7 je bilo iz Nezavisne liste Plinija Cuccurina (kasnije Ladonja), a samo 2 vijećnika iz redova stranke u kojoj sam član - IDS-a, dodaje.

Imajući u vidu kapacitete navedenog projekta i strukovno visoke postavljene standarde za izgradnju boutique hotela, procjena vrijednosti investicije iznosila je oko 20 milijuna eura. Taj je iznos bio preveliki zalogaj za financijske mogućnosti postojeće tvrtke, a s obzirom na nestabilnost financijskih tržišta jedina opcija je bila potražiti novog investitora za projekt hotela. Tako je 2007. projekt prodan investitorima koji ga i dalje razvijaju te se nadam da će Bale i Istra na navedenoj lokaciji uskoro dobiti svoj prvi boutique hotel, pojašnjava Ostojić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa