Krulčić krenuo u bitku za novi mandat: Pazin gre napred!

0
Renato Krulčić
Renato Krulčić

"Kandidat IDS-a Renato Krulčić, sadašnji gradonačelnik Pazina, opravdao je povjerenje koje je dobio od građana prije četiri godine i sigurno vodio grad u svom mandatu", kazao je predsjednik pazinske Gradske podružnice IDS-a Dragan Šipraka, u uvodnim riječima, prilikom predstavljanja Renata Krulčića, kandidata IDS-a za gradonačelnika.

"U Gradskom vijeću je postojala maksimalna demokracija i postizani su konsenzusi oko vitalnih pitanja, a gradonačelnik je pokazao mudrost u stabilnom i sigurnom vođenju grada, postavljajući interes grada na prvo mjesto", kazao je Šipraka.

Krulčić: Građani su prepoznali uloženi trud

Krulčić se na početku predstavljanja zahvalio građanima Pazina na podršci. "Iz svakodnevnog razgovora vidim da su građani prepoznali trud koji ulažemo kako bi našem gradu omogućili napredak i to je jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučio ponovno kandidirati", kazao je Krulčić.

"Od 2009. do 2013. pokrenuli smo Pazin", rekao je IDS-ov kandidat za gradonačelnika Pazina i dodao kako je u infrastrukturu je uloženo 28,5 milijuna kuna, a računajući i kružni tok na Štranjgi iznos se penje na 34 milijuna uloženih kuna.

Krulčić u kontekstu ulaganja u infrastrukturu spomenuo izgradnju sustava odvodnje, cestogradnju, selekcioniranje otpada, uređenje autobusnih stanica i zelenih otoka te uređenje ulica, parkinga i trgova od čega je izdvojio izgradnju i uređenje nove kapelice na groblju Moj mir u Pazinu.

U segmentu gospodarstva, Krulčić je uz antirecesijske mjere kao pomoć gospodarstvu, spomenuo poslovne zone u koje je uloženo 5,5 milijuna kuna, a koje danas imaju 35 poslovnih subjekata i preko 250 zaposlenih.

Izrada kulturne strategije, učlanjenje u mrežu gradova knjige, završetak obnove Kuće za pisce, otvaranje studija poduzetništva te Šumarski institut u prostorijama vojarne, neki su od pomaka koje je Krulčić spomenuo prilikom izlaganja rezultata rada na području kulture i obrazovanja u Pazinu.

"Pazin radi na uklanjanju arhitektonskih barijera za osobe s invaliditetom, a najsvježiji korak u tom nastojanju je ugradnja pokretne rampe u pazinskoj osnovnoj školi", kazao je Krulčić.

Također na Krulčićevom popisu zapaženih rezultata rada našlo se i uspješno organizirano Prvenstvo Europe u boćanju gdje je, kako je istaknuo Krulčić, Pazin prema svim pokazateljima bio veoma uspješan domaćin.

Renato Krulčić i Dragan Šipraka
Renato Krulčić i Dragan Šipraka
Pazin gre napred

"Potencijal našeg grada ostavlja prostor za nove ideje inicijative i projekte. Želja nam je svim vrijednim ljudima omogućiti nove prilike za rad i tako omogućiti sigurnost i sadržajan život. Taj cilj smo si zacrtali i ostvarit ćemo ga zajedno s Pazinjanima", naglasio je Krulčić u predstavljanju svoje kandidature.

Kao jedan od prioriteta u uređenju grada Krulčić je naveo autobusni kolodvor, a isto tako napomenuo kako je jednako važno kao i uređenje javnih površina, konkretno se osvrćući na uređenje parkirališta na području Lakote.

Govoreći o kvaliteti života Krulčić je spomenuo i program poticane stanogradnje kao model rješavanja stambenog pitanja. "Projekt na kojem se intenzivno radilo je izgradnja školske dvorane koja bi trebala biti gotova za školsku godinu 2014./2015. godine", kazao je IDS-ov kandidat za gradonačelnika Pazina, a tiče školstva, je dodao je kako je želja da najmlađi sugrađani dobio kvalitetnije uvjete u vidu odvijanja nastave u jednoj smjeni.
Prioritet je uređenje autobusnog kolodvora
Prioritet je uređenje autobusnog kolodvora

"Uz gospodarstvo bitno je da Pazin postane nezaobilazno kulturno i turističko središte središnje Istre, što je moguće kroz valorizaciju Pazinske jame, Kaštela, uređenje starogradske jezgre na Buraju te kroz razne manifestacije kojima želimo etablirati Pazin", kazao je Krulčić.

Bolja i efikasnija gradska uprava, informatizacija, održivi razvoj, program energetske učinkovitosti u zgradarstvu i korištenje obnovljivih izvora energije koraci su koje je Krulčić naveo kao bitne za unapređenje života u Pazinu .

"Uvjeren sam da će Pazinci prepoznati uložen trud i rezultat dosadašnjeg rada i dati nam povjerenje za novi mandat kako bi Pazin bio upravo onakav kakvim ga svi želimo", zaključio je Krulčić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)
Sportska dvorana jedan je od važnijih projekata koji je u realizaciji
Sportska dvorana jedan je od važnijih projekata koji je u realizaciji
Pazinska Gradska podružnica IDS-a dala je podršku Krulčićevoj kandidaturi
Pazinska Gradska podružnica IDS-a dala je podršku Krulčićevoj kandidaturi

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa